Bugün davet sofralarına yakışacak görüntüye sahip ve çok lezzetli bir yemek olan sultan kebabı yapıyoruz. Tavuk eti kullanarak hazırlayacağımız sultan kebabının yapımında kendi hazırlayacağımız beşamel sosu kullanıyoruz. Beşamel sos giren yemeklerin lezzetini anlatmaya zaten gerek yok, çok lezzetli olduklarını hepimiz biliyoruz. Tavuklu sultan kebabı tarifinde kullanacağımız malzemeleri iki gruba ayırıyoruz. Birinci grup yemeğin ana malzemeleri. İkinci grup ise beşamel sos ...
Lokantalarda yediğiniz tas kebabı ile evde yaptığınız tas kebabı arasında fark oluyor mu? Büyük ihtimalle aynı lezzeti yakalayamıyor olmalısınız. Bunun birden fazla nedeni var. Bu tarifte sizlere bu nedenleri ve lokanta usulü tas kebabı yapmanın püf noktalarını anlatıyoruz. Biz tarifte 1 kg dana eti kullandık. Dananın özellikle tranç bölümünü tas kebabı yaparken kullanabilirsiniz. Hem çok pahalı bir et değil, hem ...
Patlıcan; kıymayla veya etle birlikte piştiğinde lezzeti daha da ortaya çıkan bir sebze. Bu nedenle de patlıcanlı yemeklerin çoğunda et kullanılır. (Örn: Patlıcan musakka tarifi) Bugün de etli patlıcan yemeği yapıyoruz ve bu yemeğimizi fırında pişiriyoruz. Benim gibi fırın yemeklerini sevenler için nefis bir tarif. Öncelikle fırında etli patlıcan yemeği yapmak için hangi malzemeleri kullandığımıza bir bakalım. Sonrasında da hiç ...
Daha önce tavuklu bostan kebabı tarifi vermiştik. O tarifimiz çok beğenilmişti. Bugünde bostan kebabını kıymalı yapıyoruz. İsterseniz tavuklu tarifi, isterseniz de bu tarifi yapabilirsiniz. İki tarifinde kendine göre lezzetli yanları var ve ikisi de çok lezzetli oluyor. Kıymalı bostan kebabı tarifinde bir kilo patlıcan kullandık ve malzeme miktarlarını buna göre ayarladık. Daha küçük aileler bu malzemelerin yarısını kullanarak da bu ...
Bugün kavanozda sebzeli et yemeği pişiriyoruz. Kavanozda tıpkı konserve hazırlar gibi sebzelerle birlikte etimizi pişiriyoruz. İnanın tandırda pişirmiş gibi lezzetli oluyor ve çok uzun süre bozulmadan bu şekilde saklayabiliyoruz. Ben kavanozlara böyle et yemeğimi hazırlıyorum. İhtiyaç oldukça çıkarıp ısıtarak hazır yemeğim oluyor. Her seferinde et pişirmekle uğraşmıyorum. Sizlere de bu tarif büyük kolaylık sağlayacak. Sebzeli et yemeğimizi hazırlarken birler bazı ...
Bugün Kurban Bayramının ilk günü. Hepinizin bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Mutlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle… Kurban bayramında kavurma yapmadan olmaz. Ama kavurma yaparken bazı noktalara da dikkat etmemiz gerekiyor. Yoksa yaptığımız kavurma ya sert oluyor, ya da dağılıyor. O hayal ettiğimiz kavurmayı bir türlü yapamıyoruz. Bugün sizlere bu nedenle yumuşacık, dağılmayan dana kavurma yapmanın sırlarını veriyoruz. Aslında çok zor ...
Lezzetini çok sevdiğim bir yemek olan fırında patates yatağında tavuk pişiriyoruz bugün. Sütte pişirdiğimiz tavuklarımızın lezzeti gerçekten harika oluyor ve ardından patates püremizin üzerinde tavuklarımızı üzerine kaşar rendeleyerek fırınlıyoruz. Gerçekten muazzam bir lezzet oluyor. Hadi gelin önce bu nefis fırın yemeğinin malzemelerine bir bakalım. Hemen arkasından da tarifin yapım aşamalarını görelim. Patates Yatağında Fırında Tavuk Malzemeleri 3 Orta boy patates ...
Ne dersiniz; bugün şöyle çıtır çıtır tavuklar yapalım mı? Bu tavukların sırrı maden suyunda gizli. Sizde bazı etlerinizde maden suyu kullanarak çok güzel pişme noktaları ve lezzetler elde edebilirsiniz. Dışarı da satılan tavuklardan kat kat daha lezzetli ve kendi ellerimizle yapıyor olmanın da gönül rahatlığı var. Hadi gelin önce her zaman tariflerimizde yaptığımız gibi malzeme listesine bir bakalım. Sonra da ...
Patates ve kıymayla köfte yaptınız mı daha önce. Gerçekten ilginç bir tarif ve sonucu da oldukça lezzetli. Patates ve kıymayı karıştırıp yoğuruyoruz ve hazırladığımız malzemeden köfteler yapıyoruz. 250 gram kıymadan oldukça fazla köfte çıkıyor. Hem ekonomik hem de lezzetli olan bu tarifi denemenizi öneririm. Hadi önce gelin bu tarifimizde kullanacağımız malzemeleri bir görelim. Sonrasında da hemen tarifin yapımına geçelim. Kıymalı ...
Bugün akşam yemeğiniz için sizlere çok basit ama çok lezzetli bir tencere yemeği tarifimiz var. Bugün patates oturtma yapıyoruz. Sadece 200 gr kıyma kullanarak hazırlayacağımız bu yemeğin yapımını ve lezzetini beğeneceğinize eminim. Bence fırsat verilmesi gereken pratik tariflerden birisi. Patates oturtma tarifinde ana malzemelerimiz kıyma ve patates. Bunların dışında yemeğimize lezzet vermesi açısından kullanacağımız bazı yan malzemeler de var. Gelin ...
Hello!! My name is Jeanine
I love to eat, travel, and eat some more! I am married to the man of my dreams and have a beautiful little girl whose smiles can brighten anyone’s day!