Soğan dolması tarifi ile evde soğan sevmeyenlere dahi soğanı sevdirebilirsiniz. Soğanları doldurmak ilk başta biraz sıkıcı gibi gelse de eliniz alışınca çok kolay olduğunu anlıyorsunuz. Sonrasında hızlı hızlı dolmalarınızı hazırlayabiliyorsunuz. Özellikle bu kış günlerinde doğal antibiyotiklerden saydığımız soğanı bu şekilde bol bol tüketebilirsiniz. Soğan dolması bana pek uymadı yok mu başka dolma tarifin diyorsanız; sizlere etli biber dolması tarifini önerebilirim. ...
Daha önce siz lahana ve pirinçle bu tarz bir kızartma denediniz mi bilmiyorum. Ben denememiştim. Görür görmez hemen denedim ve sonuç çok lezzetli oldu. Üstelik yapması da çok eğlenceli ve kolay. Hiç uzun laflarla sizin zamanınızı almak istemiyorum. Gelin önce malzemelere bakalım ve hemen bu nefis pirinçli, lahanalı kızartma tarifine geçelim. Malzeme Listesi 1/2 bardak pirinç ( 75 gr ) ...
Zeytinyağlı kuru patlıcan ve biber dolması tarifi ile karşınızdayız. Kurutulmuş patlıcan ve biberden yapılan dolmalar bence taze sebzelerle yapılan dolmalara göre çok daha lezzetli oluyor. Malzemeler 15 adet biber kurusu 15 adet patlıcan kurusu 300 gr az yağlı kıyma 2 bardak pirinç 3 adet kıyılmış orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1/2 (Yarım) ...
Kuru patlıcan dolması – Ben özellikle patlıcan aşığı biri olarak; patlıcanın içinde olduğu yemeklere asla hayır diyemem. Özellikle kurutulmuş patlıcan ile yapılan dolmaların taze patlıcanla yapılanlara göre çok daha lezzetli olduğu kanaatindeyim. Çok fazla konuşmadan hemen tarifimize geçelim. Kuru patlıcan dolması malzemeleri 18 adet kuru patlıcan 1 su bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 2 adet soğan 2 su bardağı pirinç 4 ...
Bu tarifimizde sizlere çok beğeneceğiniz, dillere destan damaklarınızı şenlendiren zeytinyağlı kapya biber dolması tarifi paylaşacağım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Dolma, Türk mutfağında önemli yeri olan bir yemek çeşidi. Türk mutfağının, hemen her yörede yapılan yemeklerinden biridir. Hemen her sebzeden dolma yapılır. Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle yapılmaktadır. Dolma ile ilgili bu kısa bilgiden sonra gelin ...
Bugün farklı bir zeytinyağlı yaprak sarması tarifi ile sizinleyim hanımlar. Diğer yaprak sarması tariflerinden farkı; iç harcının hazırlanışında gizli. Bu tarifte sadece prinç kullanmıyoruz. Princin yanı sıra bulgur da katıyoruz. Bir kaç fark daha var onu da tarifte anlatacağız. Şimdi her zamanki gibi zeytinyağlı yaprak sarması tarifinin malzeme listesine bir bakalım. Sonra tarifin yapımına hep birlikte başlayalım. Zeytinyağlı yaprak sarması ...
Belki de en lezzetli zeytinyağlı tarifi budur diyebilirim. Kereviz herkesin sevdiği bir sebze değil ama ayvalı portakallı kereviz tarifi ile biz herkesin seveceğine eminiz. Çok fazla anlatılacak bir şey yok. Gelin ayvalı portakallı kereviz yemeği için hangi malzemeleri ne oranda kullandığımıza bir bakalım. Sonrasında zeytinyağlı tarifin yapımına geçelim. Ayvalı portakallı kereviz tarifi malzeme listesi 3 adet iri boy kereviz 1 ...
En sağlıklı yemekler zeytinyağlı yemekler diyorum ve sizlere en kolay zeytinyağlı pırasa yemeği tarifini veriyorum. Youtube’da severek takip ettiğim Happyfoodss kanalından aldığım bu zeytinyağlı pırasa benden tam not aldı, mutlaka deneyin. Yapımı oldukça kolay bir tarif, yani sebzeleri doğra, at tencereye pişir mantığında bir yemek. Bu yönüyle de fazla vakti olmayanlar için bence çok ideal bir seçim. Gelin önce malzeme ...
Yaprak sarması için; önemli olan kalem gibi sarmak denilse de, bence önemli olan yaprak sarmasının iç malzemesini hazırlamak ve güzel pişirmektir. Bugün sizlere vereceğimiz zeytinyağlı etsiz sarma tarifi; iç malzemesi, pişirme şekli ve sonucunda ortaya çıkan lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak. Hadi gelin öncelikle zeytinyağlı sarma yapmak için hangi malzemelere ihtiyacımız var, bunları bir görelim. Sonrasında nefis sarmalarımızın yapımına geçelim. Hadi ...
Bugün sizlere çok lezzetli bir portakallı kereviz yemeği tarifiyle geldim. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de çok biliyorum ama bu sağlıklı yemeği de mutfaklarınızda mutlaka yapmanızı tavsiye ediyorum. Püf noktası: Kerevizlerin beklerken kararmaması için; hazırlayacağımız limonlu su karışımına bir yemek kaşığı un ekliyoruz ve kerevizlerimizi bu suda bekletiyoruz. Bu şekilde kerevizlerin kararmasının önüne geçebilirsiniz. Portakallı Kereviz Yemeği Malzemeleri 1 büyük boy ...
Hello!! My name is Jeanine
I love to eat, travel, and eat some more! I am married to the man of my dreams and have a beautiful little girl whose smiles can brighten anyone’s day!