Bugün sizlerle birlikte ıspanaklı pide yapıyoruz. Bu tarifte pidelerin yapımında normal un kullanılmış ama benim size tavsiyem; hafif kepekli, genelde 2 numara un diye adlandırılan unu kullanmanız. Bu tarz pidelerin yapımında kullanılan asıl un 2 numara undur. Ben bunu beğenmedim başka pide tarifi yok mu diyenlere; Kıymalı Bafra Pidesi Tarifi ve Trabzon pidesi tarifine bakabilirler. Kırmızı et sevmeyenlere de tavsiyem; ...
Bugün sizlerle birlikte Kaşarlı Ramazan Pidesi yapıyoruz. Ramazan ayı, bereketi, paylaşmayı ve dayanışmayı simgeler. Bu kutsal ayın vazgeçilmezi ise Ramazan pidesidir. Ramazan pidesi, iftar sofralarını süsleyen, her lokması geleneksel bir lezzetin izlerini taşıyan özel bir ekmeğe dönüşür. Ramazan pidesinin kökenleri, Osmanlı İmparatorluğu’na dayanır. Geleneksel olarak, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fırınlar özel olarak hazırlanan hamuru pişirmek için harekete geçer. Bu özel ...
Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ramazan pidesi, iftar sofralarını şenlendiren, özel dokusu ve tadıyla bilinen geleneksel bir Türk mutfağı lezzetidir. Yumuşak iç dokusu ve hafif çıtır dış kabuğuyla Ramazan pidesi, sevdiklerinizle bir araya gelmenin ve iftar sofralarınızı süslemenin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Bugün fırından Ramazan pidesi almak yerine, evde kendimiz Ramazan pidesi nasıl yaparız? Ramazan pidesi yapmak kolay ...
Ramazan ayının mübarek atmosferi, iftar sofralarını bereketlendirirken, geleneksel lezzetler de sofraların vazgeçilmez unsurları arasında yer alır. Bu lezzetlerin başında ise Ramazan pidesi gelir. Sıcacık, mis gibi kokusuyla her yıl Ramazan ayında sofraları süsleyen bu özel ekmek, binlerce yıllık bir geleneğin mirasıdır. İftar vaktinin yaklaştığı o heyecan dolu anlarda fırınların önünde oluşan kuyruklar, Ramazan pidesinin ne denli değerli bir lezzet olduğunu ...
Ispanaklı kapalı pide, Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan pide çeşitlerinden sadece biridir. Yumuşak iç harcı ve nefis hamuruyla buluşan ıspanak, bu pideye benzersiz bir lezzet ve besleyici değer katıyor. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu tarif, özellikle sebzeli vejetaryen alternatifler arayanların favorisi olabilir. Ispanaklı kapalı pidenin tarifinde geleneksel hamurun yanı sıra, iç harcında kullanılan ıspanak, sofralarınıza taze bir ...
Hazır yufkadan mantı olur mu? demeyin çok da güzel oluyor. Aslında ne kadar lezzetli olduğunu anlamak için sadece resme bakmanız bence yeterli. Ben çok beğendim bu tarifi ve sizinle de bu yüzden paylaşmak istedim. Mutlaka deneyin benim tarif defterimde ilk sayfalarda yerini aldı diyebilirim. Şimdi hazır yufka ile mantı yapımında iç malzeme olarak neler kullanacağımıza bir bakalım. Sonrasında mantı tarifine ...
Bir Kütahya’lı olarak Kütahya’ya özel yöresel bir lezzeti sizlere tanıtmak istedim. Aslında hiç aklımda yoktu, ama geçenlerde rastladığım ve çok güzel anlatılan cimcik aşı tarifini görünce sizlerle paylaşmak istedim. Tarifin malzeme listesine kısa bir göz atalım ve sonrasında cimcik aşı nasıl yapılır? hep birlikte öğrenelim. Cimcik aşı tarifi malzeme listesi 4 su bardağı un 1 buçuk su bardağı su 1 ...
Mantının da sosyeteye özel olanı çıkmış hanımlar 😀 Bugün hep birlikte sosyete mantısı yapıyoruz. Tabi görünüş olarak baktığınızda kocaman kocaman böyle mantı mı olur diyebilirsiniz, haklısınız da ama işte sosyete mantısı normal olmasını da bekleyemeyiz 😀 Neyse dedikoduyu bırakalım da konumuza dönelim. Arkadaşlar adı her ne olursa olsun, bu tarifi denediğinizde lezzetine hayran kalacağınızı şimdiden söyliyim. Gelin hadi sosyete mantısı ...
Bugün daha önce hiç mantı yapmayanların bile yapabileceği kolaylıkta bir mantı tarifi ile sizinleyiz. Mantı tarifinde mantı içi olarak peynir ve maydanoz kullanılmış ama bu mantıyı patatesli, kıymalı da yapabilirsiniz. Benim damak zevkime göre bu içlerle çok daha lezzetli olacaktır. Gelin şimdi bu mantıyı yapmak için bize gerekli olan malzemelere bir göz atalım. Sonrasında da hep birlikte mantımızı yapmaya başlayalım. ...
Bugün Azerbaycan mutfağından çok lezzetli bir yemek olan düşbere tarifi ile sizinleyiz. Düşbere aslında bir çeşit mantıdır ve gerçekten de görüntüsünden de anlaşılacağı gibi çok lezzetlidir. Siz de eğer farklı mutfakların tariflerini denemeyi seviyorsanız, düşbere tarifini mutlaka denemelisiniz. Gelin önce; düşbere tarifi için kullanacağımız malzeme listesine hemen bir bakalım. Sonrasında bu nefis mantının nasıl yapıldığını öğrenelim. Düşbere tarifi malzemeleri Kullanılan ...
Hello!! My name is Jeanine
I love to eat, travel, and eat some more! I am married to the man of my dreams and have a beautiful little girl whose smiles can brighten anyone’s day!