Bohça Şeklinde Kremalı Krep Tarifi – Crepesäckchen mit Creme Füllung

Bohça Şeklinde  Kremalı Krep Tarifi

 

Hayırlı Günler Dostlar

Bugün Çocuklarıma özel bir Tarif yaptım :)) Çocuklarınız krep sevdalısı ise sizlerde bu Muhteşem Tarifi yapabilirisiniz Arkadaşlar.İsteyen içine çikolata sürüp meyveler ilede süsleyebilirler :))

Malzemeler : ( 22 adet Krep için – 20 cm lik Tava  )

  • 1 litre süt
  • 4 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane kesme şeker
  • 500 gr un

Kakaolu için :

  • 3 Yemek kaşığı kakao

Kreması için :

  • 1 paket krema toplam 200 gr ( Schlagsahne )
  • 100 gr Benmarı usulü eritilmiş çikolata
  • Damla çikolata

Üzeri için :

  • Benmarı usulü eritilmiş 50 gr Çikolata

Yapılışı :

  • Krep için gerekli süt,yumurta,tuz,şeker ve unu kabimiza alıp iyice çırpalım.
  • Kakaolu istediğimizde ise bu malzemelerin içine 3 yemek kaşığı kakao ekleyip yine çırpalım.
  • Harcımız çok cıvık akışkan bir harç olmalı yani boza kıvamında olmalı Arkadaşlar.
  • Tavamıza hafif sıvıyağ döküp fırça ile tavanın altını yağlayalım.
  • Yağlayalımki krepler yapışmasın Arkadaşlar.
  • Yağlanmış tavamıza bir kepçenin yarısı kadar krep hamurundan dökelim ve önlü arkalı
  • krepimizi çok kızartmadan  pişirelim.
  • Yanlız krepler çok ince olması lazım.
  • Yani hamuru çok döküp kalın krep yapmayalım olurmu.
  • Tavanın boyutu 20 cm liktir.
  • Tüm kreplerimizi tavamızda önlü arkalı pişirip tepsimize alalım.
  • Kreması için schlağsahneleri yani kremaları kabimiza alıp sertlesene kadar çırpalım.
  • Kremanın yarısına benmarı usulü erittiğimiz çikolata katip çırpmaya devam edelim.
  • Kakaolu kreplerimizin için çikolatalı kremadan sürüp üzerine damla çikolatası serpiştirip ortadan ikiye katlayalım ve sonra uçlarından büzüstürüp şişe geçirelim.
  • Sonra sade krepin içinede sade kremadan sürüp üzerine damla çikolatası serpiştirelim ve yine büzüstürüp şişe geçirelim.
  • Bu şekilde bir siste 3 tane bohça krep olmalı Arkadaşlar.
  • Kreplerimizi sunum tabağına alalım ve üzerine benmarı usulü eritilmiş çikolata dökerek servis yapalım.

Afiyet olsun

Bohça Şeklinde  Kremalı Krep Tarifi

Krep-akitma tarifi

Krep-akitma tarifi1

krep tarifi

krep tatlisi

siste krepli bohca Tarifi

siste krepli bohca Tarifi1

siste krepli bohca Tarifi2

siste krepli bohca Tarifi3

siste krepli bohca Tarifi4

siste krepli bohca Tarifi5

siste krepli bohca Tarifi6

siste krepli bohca Tarifi7

siste krepli bohca Tarifi8

 

Crepesäckchen mit Creme Füllung

Zutaten für 22 Crepes (20cm Pfannendurchmesser):

  • 1 Liter Milch
  • 4 Eier
  • 1 Teelöffel Salz
  • 1 Stück Würfelzucker
  • 500gr Mehl
  • 3 Esslöffel Kakao

Zutaten für die Creme:

  • 200gr Schlagsahne
  • 100gr geschmolzene Schokolade
  • Schokoladen Tröpfchen

50gr geschmolzene Schokolade zum verzieren

Zubereitung:

  • Die Crepezutaten in einer Schüssel zusammenrühren.
  • Für die Schokoladen Crepes 3 Esslöffel Kakao in den Teig mischen.
  • Es sollte ein flüssiger Teig entstehen.
  • Eine beschichtete Pfanne mit etwas Öl bestreichen und eine halbe Kelle Teig in die Pfanne geben.
  • Den Crepe von beide Seiten backen bis er leicht Farbe annimmt.
  • Die Crepes müssen sehr dünn sein, also nicht zuviel Teig nehmen.
  • Wenn alle Crepes fertig gebacken sind, die Sahne steif schlagen.
  • In die Hälfte der Sahne die geschmolzene Schokolade unterrühren.
  • Die Schokoladencrepes mit der Schokosahne bestreichen und Schokoladen Tröpfchen darüber streuen.
  • Dann den Crepe in der Mitte zuklappen und am Rand zu einem Säckchen falten.
  • Anschließend auf ein Holzspieß stecken.
  • Die hellen Crepes mit der hellen Sahne bestreichen und ebenfalls mit Schokoladen Tröpfchen bestreuen.
  • Dann wieder zu einem Säckchen formen und aufspießen.
  • Auf ein Spieß passen drei Crepesäckchen.
  • Zum Schluss die Säckchen noch mit geschmolzener Schokolade verzieren.

Guten Appetit!