Bol Meyveli Bol Çikolatalı Krep Tarifi – Crepes Rezept mit Obst und Schokolade

Bol Meyveli Bol Çikolatalı Krep Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Çocukların çok sevdiği ve bayıla bayıla yediği bol Meyveli ve bol Çikolatalı Krep yapmaya ne dersiniz Dostlar 🙂 Benim çocuklara hafta sonları ya Krep yada Waffel yaparım 🙂 İkisinide çok seviyorlar 🙂 Sizlerde bu muhteşem Tarifi yapmak isterseniz buyrun Tarifimize .

Krep Hamuru için gerekenler :

  • 1 litre süt
  • 4 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane kesme şeker
  • 500 gr un

İçi için :

  • Muz
  • Çilek
  • Kivi
  • Ahududu
  • Nutella ( Ekmeğe sürülen Çikolata )

Yapılışı :

  • Krep için gerekli süt,yumurta,tuz,şeker ve unu kabımıza alıp iyice çırpalım.
  • Harcımız çok cıvık akışkan Boza kıvamında bir harç olmalı olmalı Arkadaşlar.
  • Krep hamurumuzdan bir kepçe alıp krep tavamıza dökelim ve çubugu ile çevirerek büyütüp krebi inceltelim.
  • Krep tavası yoksa normal teflon tavalarda oluyor.
  • Krepleri önlü arkalı çevirerek pişirelim.
  • Nutellayı mikrodalga fırında biraz ısıtıp eritelim.
  • meyveleri ise küçük küçük doğrayalım.
  • Pişmiş Krebimizin üzerine erimiş ekmeğe sürülen çikolatadan döküp sürelim.
  • Sonra yarısına meyve döşeyip krebi önce ikiye sonra dörde katlayıp servis tabağımıza alalım.
  • Üzerine yine çikolata cılayıp afiyetle tüketelim 🙂

Afiyet Olsun

Crepes Rezept mit viel Obst und Schokolade

Zutaten:

  • 1 Liter Milch
  • 500 gr Mehl
  • 4 Eier
  • 1 TL Salz
  • 1 Stück Würfelzucker
  • klein geschnittenes Obst
  • Schokoladenaufstrich

Zubereitung:

  • Alle Zutaten für den Crepeteig in eine Rührschüssel geben und zusammenrühren.
  • Es sollte ein flüssiger Teig entstehen.
  • Crepepfanne aufheizen.
  • Ihr könnt auch eine normale Pfanne verwenden.
  • Eine Kelle Teig in die Pfanne geben und so weit es geht verteilen, damit die Crepes so dünn wie möglich werden.
  • Crepe von beiden Seiten backen.
  • Den Schokoladenaufstrich kurz in der Mikrowelle erwärmen, dann lässt er sich besser streichen.
  • Crepe mit der Schokolade bestreichen.
  • Eine Hälfte mit dem Obst belegen und zu einem Dreieck falten.
  • Die Crepes zum Servieren auf einen Teller legen, Schokolade darüber verteilen und mit Obst garnieren.

Guten Appetit!