Yapımı için malzemeler
- 250 gram kuru börülce
- 4 dal taze soğan
- 1 adet kapya biberi
- Yarım demet maydanoz
- Çeyrek demet dereotu
- 5-6 adet kornişon turşu
- 2 adet limon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Sumak
- Tuz
Börülce salatası tarifi Nasıl yapılır?
Börülceleri bir akşam önceden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzüp haşlayın.
Biber ve kornişon turşuları küp şeklinde doğrayın.
Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
Haşlanan börülcelerin suyunu süzüp bir kaseye alın.
Üzerine de tüm malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
Zeytinyağı, limon suyu, sumak ve tuzu da salataya ilave edin.
Afiyet olsun…
Leave a Reply