Yapımı için malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- Birkaç damla limon suyu
- 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 3,5 bardak şeker
- 3,5 bardak su
- 1 dilim limon
Boşnak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri derin bir kaseye alıp şeker eriyene kadar çırpın.
- Yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Son olarak yağları ekleyip çırpmayı bırakın.
- Kabartma tozu, karbonat ve karbonatı aktive etmek için limon suyunu ilave edin.
- Unu da ekleyip güzelce yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarladıktan sonra üzerine hafifçe bastırıp yassılaşmasını sağlayın.
- Hamuru bir kevgire bastırarak şekil verin.
- Delik delik olan hamurları poğaça gibi katlayıp kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin ve 30 dakika pişirin.
- Tatlı pişerken şerbet için su ve şekeri karıştırıp pişirmeye başlayın.
- Limon suyunu da ekleyip şerbetinizi 20 dakika kaynatın.
- Tatlıyı fırından çıkarıp 2 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
- Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
BOŞNAK ŞEKERPARESİ DİYE BİLİNEN DUDOVE TATLISI TARİFİMİZ İÇİN TIKLAYIN
Leave a Reply