Boşnak tatlısı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Birkaç damla limon suyu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3,5 bardak şeker
  • 3,5 bardak su
  • 1 dilim limon

Boşnak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri derin bir kaseye alıp şeker eriyene kadar çırpın.
  • Yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Son olarak yağları ekleyip çırpmayı bırakın.
  • Kabartma tozu, karbonat ve karbonatı aktive etmek için limon suyunu ilave edin.
  • Unu da ekleyip güzelce yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarladıktan sonra üzerine hafifçe bastırıp yassılaşmasını sağlayın.
  • Hamuru bir kevgire bastırarak şekil verin.
  • Delik delik olan hamurları poğaça gibi katlayıp kat yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin.
  • Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tatlıyı fırına verin ve 30 dakika pişirin.
  • Tatlı pişerken şerbet için su ve şekeri karıştırıp pişirmeye başlayın.
  • Limon suyunu da ekleyip şerbetinizi 20 dakika kaynatın.
  • Tatlıyı fırından çıkarıp 2 dakika kadar dinlendirdikten sonra sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün.
  • Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

BOŞNAK ŞEKERPARESİ DİYE BİLİNEN DUDOVE TATLISI TARİFİMİZ İÇİN TIKLAYIN