✅Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırmadan kat çıkmış gibi kalın keki hafif ve lezzetli tadıyla sizlere muhteşem bir trileçe hazırladım.
✅Dışarda satılanlardan çok daha lezzetlidir
✅Bugüne kadar onlarca kez Trileçe yapmış ve bir çoğunun tarifini sizlerle paylaşmış biri olarak, her biri ayrı bir tecrübe her birinde küçükte olsa değişen malzeme ölçüsü ve farklı soslarla sizlere en iyi ve en yeni tecrübelerimi Bu tarifle bir daha sizlere aktarmak istedim,
✅İnşallah sizlerde yaptıktan sonra aynı şekilde memnun kalırsınız ☺️
✅birbirlerine karışmasınlar diye alüminyum folyou katlayıp sosu dökmeden önce kremayı batırdım. İsteye bağlı olarak sadece karamelli de yapabilirsiniz verdiğim sos tarifi yeterli gelecektir ☺️👍 40×27 cm Borcam Malzemeler
6 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağından bir parmak eksik sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 su bardağı tepeli + 1 tepeleme yemek kaşığı un
Süt şerbeti için Malzemeler
4,5 su bardağı süt
2 paket krema ( 400 ml )
3-4 çorba kaşığı toz şeker
Kreması için
Yarım su bardağından biraz fazla soğuk süt
1 poşet krem şanti
Meyveli Sos için Malzemeler
250-300 gr FRAMBUAZ
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Karamel Sos için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağ
1 su bardağı krema
2 soslu Trileçe nasıl yapılır
Karameli için Şekeri tencereye alın kısık ateşte hiç karıştırma dan erimesini sağlayın ( dikkat edin yakmayın ) ve üzerine tereyağını ilave edip iyice karıştırın, tereyağı tamamen eriyince kremayı ilave edin karıştırın,bir kaç dakika kaynatıp ocaktan alın tamamen soğuduğunda kullanabilirsiniz ( bu ölçü 1 borcama yeter)
Tirileçe nasıl yapılır
Yumurtayı toz şekerle biraz çırpıp sıcak suyu ilave edin mayonez kıvamına gelene kadar çırpın, kabartma tozu, unu havadan eleyerek ilave edin vanilini ekleyin, iyice karıştırın
Büyük boy borcama dökün hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın.
Kekimizi Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin,pişen keki soğumaya bırakın. Soguduktan sonra üzerine kürdanla delikler açın
Üzeri için süt,krema ve toz şekeri iyice karıştırın trileçe kekinizin üzerine kepçe yavaş yavaş yedirerek dökün
Kremşantiyi sütle çırpın şerbetini çeken kekin üzerine sürün Buzdolabında En az 3 saat dinlendirin.
Sosu için kırmızı orman meyveleri veya frambuazlda olabilir ,nişasta toz şekeri kaynayana kadar karıştırarak kaynatıp ocaktan alın bir kenarda bekletin,sıcaklığı geçince trileçenin üzerine dökün yarım saat kadar dinlendirin ve servis yapın. #trileçe #hayalimdekiyemekler trileçe #trileçetarifi #dessert
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Ben çok etkilendim o kadar detay veren birine ilk defa internette karşılaştım çünkü sır detaylarda saklidir.ben daha sormadan hele ki en son daki sütun çatalı bastırınca çıkması beni çok etkiledi.tam o sırada dedimki;belkide kuru oldu nasıl anlarimki yapsam belki de boşa emek vermiş hayal kırıklığına uğramış olacam dedim..tam böyle sessizce içimden derken o sırada onu bile ve daha herşeyi detaylica öyle vermişsiniz ki o karamele kaşık sürmeyin detayı bile ve hepsi süperdi.o minik detaylar hayat kurtarıcı gibi.ve lafı uzatma niyetinde değilim sadece saskinligimi paylaşmak istedim;sizin bu tarifinizle hayatında hiç mutfağa gecmemis biri dahi rahatça kasilmadan endişe duymadan yapar.cunku şunu da farkettim ki;o kadar duru ve net anlatıyor endiselendigimiz anda tam devreye giriyor sunuz ki tüm endişe sıfıra inerek mutlulukla insan yapar.umarim çıtır ev baklavası veya tüm yemek tatli tarifleriniz de..boyle..dir.masaallah la guvvete illa billah.hayirla güzel gunlere inseAllah
Sizi bu zamana kadar keşfedemediğim için üzgünüm tarifleriniz harika birebir tutan harika lezzetler
2 kere yaptım enfes oluyo valla ellerinize saglik
Harika bir tarif daha çok güzel ellerine saglik
Ellerinize sağlık nefis görünüyor yeğenim çok seviyor yapacağım inşallah en kısa zamanda
Valla abla şahane gözüküyor söyledim yapacaklar bakalm nasıl olicak 🙂
Çok güzel görünüyor mutlaka yapicam kekin kabarması icin bir püf noktası var mı üstelik bizde o makinadan yok onunda farkı var
Sizin donut ve triliçe tarifinizi yaptım ikisi de o kadar güzel oldu ki hele triliçeden herkes 2-3 dilim birden yedi. Çok teşekkürler youtube yemek kanallarında tek favorim sizsiniz iyi ki varsınız❣️
Ben başka tarifle bakdım yapdım hiç güzel olmadı hiç püf noktalarını dememişdi ama siz anlatmışsınız bi dahakine sizin tarifle yapıcam çok teşekkürler ellerinize sağlık
Yarım ölçü ile yaptım harika oldu. Teşekkürler
Merhabalar neden kek harcina sıcak su ekliyorsunuz diger trilece tariflerinde sicak su yok
Yaptım ve herseyi titizlikle yaptığıma eminim çünkü 535526171 kere izledim .
Yumurtayı 10 13 dakika kadar çırptım ununu bile kaşık kaşık eleyerek ve hiç söndürmedim .
Ama ben hayatımda hiç böyle bir yumurta kokusu almadığım kadar yumurta kokusu aldım .
Ve şerbetten sonra İnanılmaz kuru oldu .
Dip not : karemel bu borcam için az ölçüler x2 olrak yapılmalı .
Ama bence bu tarif yapılırken 2 kez denenmeli . Çünkü malzeler ciddi bir ücret tutuyor göz önüne alınmalı .
Yinede ellerinixe sağlık
Hazır karamel yok mu,bu sosu yapamam
Cokk güzell
Yarım ölçülü yapılmış halini de verirseniz seviniriz
Şimdi yaptım ama karemal sosunu döktüm üzerine ve dolaba koydum bişey olur mu acaba karamel donar mi dolapta acil cevap lütfen
Bende denedim sabah safiye hanim.tam uydum harfiyen ama Kekin sosu cok fazla geldi.yerken cok sulu hic olmadi beyenmedik.emegime malzememe yazik oldu.goruntusu hos olu ama cok sulu kek oldu.herzaman hayalimdeki yemeklerden yapiyordum diyer tarifleri tutmadi bu sefer nedense.
Ellerinize sağlık
bende yaptim.ve cok guzel oldu tesekkurler
Ellerinize sağlık ben kesinlikle teretut etmeden sizin bütün tarifleriniz yapıyorum çevremdeki kerede tavsiye ediyorum
Süper süper
İki gündür bu tarife çalışıyom abla süpersin
Merhabalar hayalimdeki yemekler. Trileçenizi denedim birebir tarifi yaptım. Mükemmel sonuç . Detaylı anlatmanız çok yardımcı oldu. Elinize emeğinize sağlık çok güzel oldu. Teşekkür ediyorum❤️
Hangı yemek tatlı hamur işi olursa oldun bakıyorum önce eger sız yaptıysanız hemen yapıyorum eger yapmadıysanız beklıyorum garantıli ve detaylı tarıf olacagı ıcın sızınkı sonra yapıyorum artık baska hıc bır yerden tarıf denemıyırum
Karamel sos u ayırıp sakladığımızda katılaşmıyor mu
Benimki de meşhur 🙂
Sarı ve beyaz ayırıp çırpmak daha güzel yapar
Kabartma tozu kullanmadan daha iyi yapılır
Ellerinize sagliq ablam benim coox gozel.nedense benim karamelim berk sire olur
Karemelli tarif icin krema katmasak olur mu?
Teşekkürler ✨
Karamel neden donuyoo yaaa
Karamel ustune koydum dondu yaaa
ŞAHANE
Frambuazlı olandan yaptım bende çok güzel oldu verdiğiniz tariflerin hepsi birebir tutuyor teşekkür ederim