~~~ Fransızların Orjinal Baget ( Baguettes ) Ekmek Tarifi~~~
Evde ekmek nasıl yapılır hatta fransızların Baguettes ekmeği nasıl yapılır diye tarifini isteyen sizlerin isteği üzerine en detaylı şekilde anlattım tüm püf noktaları ve iyi bir ekmek tarifi için mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.
Daha önce evde en kolay ekmek tarifini sizlerle paylaşmıştım Bu tarifimde çok orjina Ve çok güzel bir tariftir.
Herkese hayırlı akşamlar yine çok güzel bir tarifle geldim lütfen beğenilerinizi eksik etmeyin çünkü Instagram bu aralar çok sıkıntılı hikayelerim kendi kendine silinmiş 🤦🏻♀️ lütfen beğeni ve yorumlarınızı eksik etmeyin. ❤️
Baget ekmek Tarifini detaylıca yazıyorum siz şimdiden kaydetmeyi unutmayın ☺️ Bu güzel tarif içim @lezizsofralar arkadaşıma çok teşekkürler ☺️ Fransiz Baget Ekmegi (ön maya)icin:
2 silme su bardağı (250 gr ekmeklik un ) (typ 550 olursa daha iyi olur ama ben normal un kullandım 😅)
250 ml su (1 su bardağı +yarım çay bardağı su )
Cay kasiginin ucuyla kuru maya
Ana hamur icin:
500 gr ekmeklik un (typ550)
250 ml su
6 gr kuru maya (2 tatlı kaşığı )
12 gr tuz ( 1 tatlı kaşığı
Yapilisi:
Ön maya karistirilip 12 saat oda isisinda bekletilir.
Ben aksam 10 da hazirladim mayayi ertesi gün saat 10 da hamurumu yogurdum.
Ana hamuru yogururken önceden hazirladigimiz mayanin üzerine su maya ve tuz eklenip karistirilir unun üzerine eklenip kulak memesi yumusakliginda özlü bir hamur yogrulur ve 20 dakika kadar kabin üzeri sitreclenip mayalandirilir.
Mayasi gelen hamur 6 veya 7 esit parcaya bölünüp bezelenir bu sekildede 15 dakika bekletilir.
Sekil verirken tezgah hafif unlanir bezelerden bir tanesi alinip öncelikle üzerine bastirilip havasi alinir ardindan videoda görüldügü gibi katlamasi yapilir ve bir mutfak bezi unlanip üzerine yerlestirilir.Kalan bezelerde ayni sekilde yapilir ve üzeri kapatilip bu sekildede 20 dakika bekletilir.
Firin 250 derecede ısıtılır bagetler fırın tepsisine ters gelecek sekilde tepsiye alinip üzeri jiletle cizilir firina alinip firin 200 dereceye indirilir icine bir kapla su konur. Bagetler kabarip üzerleri yeterince kizarinca firindan alinir sicak sicak mis kokular esliginde tüketilir 🤗
Baget tepsisine gerek yok normal firin tepsisindede aralikli koyarak ayni sekilde pisirebilirsiniz kolaygelsin 👍🏻 #ekmek evdeekmekyapımı #ekmektarifi. #bagetekmek
https://youtu.be/M0w_VxJek1E
Ellerinize, ağzınıza sağlık ❤
Hallo zusammen….. Könnte jemanden für mich/uns evtl das Rezept auf Deutsch oder italienisch übersetzen ? Würde so gerne die Baguette nachbacken , sehen echt gut aus…. Vielen Dank
Best video recipe .
6 esit parcaya dediniz 7 parcaya kestiniz gözümden kaçmadı 🙂
Elinize sağlık çok güzel olmuş ben deneyeceğim pakmayanın kuru mayasıyla olurmu acaba
Ön mayalama yapmışsınız ne kadar mayayı on mayalama yapiyosunuz anlamadim sonrada maya koydunuz çünkü aciklarmisiniz
Как много болтаете.бедный муж
لدخل وقرأ تعليقي وزارا قناتي اتمنى من ربي ان. ينوره بنور محمد وان يكون ربي حجابا عليه يوم المحنه والمضره يارب محتاجكم كتيرا تكون معي ومسانديني وانت اختي الله يحققليك ماتتمنايه في حياتك لما دعميني بليز جزاكم الله كل خير يارب
Denedim harika oldu eşim marketten aldığımızdan daha güzel diyo
Firin içine soguk su degil sicak su koyulmali. O ekmekler buharla pismis olmuyir suanda 🙂
İzledim
Yaş maya kullanmam gerekirse ölçü nedir ön mayalama ve sonrası için tşkler ellerinize sağlık
Ellerinize sağlık
Ellerine saglik.
kusura bakmayın ama bu fransız ekmeğine benzememiş. Fransız ekmeğinin kabuğu cok daha sert olur ve sesi toktur. Hidrasyon oranıda hatalı. Uzun fermantasyon süreli bir ekmek olduğu için maya miktarıda yukarıdaki yazılanın yarısı olması gerekir . Fırında sürekli 250 derecede olmalı. Fırına verilmeden önce bagetlerin üzerine sprey ile su sıkılmalı.Afiyet olsun. 5 gr tuz 250 gr un 188 gr su 2 gr kuru aktif maya.
Slm instant maya yerine yaş maya koysak olurmu tsk ama harika olmuş ellerine sağlık