Bu tarifte fırın yok krema yok kesinlikle çok lezzetli ve kolay bir tatlı tarifi arıyorsanız ister misafirlerinize çay saati için ister kendinize istediğiniz mevsim meyvesi ne uygun olarak yapabilirsiniz.
Yaz aylarında tam bir yaz tatlısı diyebilirim ☺️👍
Kolay pratik tatlı tariflerini seviyorsanız bu tarifi yapabilirsiniz ister borcam da ister kek kalıbında gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
Frambuaz soslu irmik tatlısı Tarifini birazdan ekliyorum ☺️❤️Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
Alt tabanı için:
22 adet bisküvi
100 gr tereyağı (2 yemek kaşığı)
Ortası için:
1 litre süt
1, 5 çay bardağı irmik
1,5-2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
En üstü katı için
220 gr çilek veya frambuaz
1 yemek kaşığı mısır nişastası
yarım çay toz şeker
1 su bardağı su
Frambuazli irmik tatlısı nasıl yapılır
Alt tabanı için:
Bisküvi rondoda un gibi olana kadar çekilir çekilmiş fındık da eklenip uygun bir kaba alınır ve üzerine 100 gr eritilmiş tereyağı eklenip karıştırılır.
Hazırlanan harç kelepçeli kalıba alınır ve tabanına yayılarak kaşık veya bardak arkası ile bastırılır.
Tatlımızın tabanı hazır🙂muhallebisini hazırlayana kadar buzdolabına kaldırılarak dinlenmeye bırakılır.
Ortası için:
Tencereye süt alınır, İrmik ve toz şeker eklenir ve kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra ocaktan alınır. 1 paket vanilya eklenerek mikser ile 2-3 dakika çırpılır ve kelepçeli kalıba dökülerek üzeri düz olacak şekilde kaşıkla yayılır ve çilekli sosu hazırlayana kadar buzdolabında dinlendirilir.
Tatlının en üst katı için:
Tencereye 2 su bardağı çilek rondodan pürüzsüz olanakadar çekilip uygun tencereye alınır, nişasta, toz şeker ve 1 yarım çay bardağı su eklenir ve karıştırarak pişirilir( suyun kıvamını sizin ayarlamanız gerekiyor gerekirse su ilavesi yapıp tekrar kaynatmanız gerekiyor.
Kaynadıktan sonra irmikli muhallebinin üzerinde gezdirilir. 🍓Tatlı soğuduktan sonra buzdolabında yaklaşık 3-4 saat dinlendirilir.
Dinlendikten sonra kelepçesi çıkartılarak üzeri istenilen meyveyle süslenir. Tatlımız servise hazır👌🏼🍓 mutlaka denemenizi öneririm,
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
❤
Sosunu Çilek ten yaptığımız zaman blendırdan geçirmemiz gerekiyormu
❤️
Cok guzel
❤
ellerine sağlık ablacım çok güzel gözüküyor hemen deniyeceğim
Bu tatlıyı yapıp yazın satmayı ve böylece paramla hayallerimi gerçekleştireceğime inanıyor ve düşünüyorum…
♥️♥️♥️♥️♥️
❤️ellerinize sağlık
Ben bu tarifi denedim orta muhallebisi 2 saattir dolapta ve hala cok civik niye oyle oldu
Böyle kelepçeli kalıbım yok
dikdörtqen borcama yapsam olur mu Ellerinize saqlık harika qörünüyor
Abla bu pastada biskuvileri rondodan kecirmesek sutle islatib normal dizsek olurmu?
Tavsiyem ortasını muhallebi yapın denedim üstü altı güzel oldu ortası baya yoğun oldu yani muhallebi daha yakışabilir ama tadı gayet güzel beğendim
❤
EİNİZE SAĞLIK
Üzerine başka ne kulana bilirim acaba
❤❤
çox güzel görüküyor ellerinize sağlık
❤️❤️❤️
Muhteşem gözüküyor afiyet olsun de deneyecegim isallah
Slm süper oldu en yakın zamanda deniycem
Frambuaz yerine çilek reçeli olur mu?
Ellerinize sağlık ❤️
❤️❤️❤️