Bu Yöntemle Tek Tek Uğraşmaya Son Bir İşlemle Tel Tel Yumuşacık Favori Açmalarınız Olacak
@kayinvalidemveben
BİR İŞLEMLE TEL TEL YUMUŞACIK AÇMA
Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml
Çay bardağı ölçüsü : 125 ml
Malzemeler
✔️1 su bardağı ılık su
✔️1 su bardağı ılık süt
✔️1 çay bardağı sıvı yağ
✔️1 yumurta akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
✔️1 paket yaş maya (42 gr)
✔️2 yemek kaşığı dolusu şeker
✔️2 tatlı kaşığı tuz
✔️Alabildiği kadar un (5 bardaktan az fazla) ✔️Oldukça yumuşak ve ele yapışan bir hamur oluyor.
✔️Mayalandıktan sonra sıvı yağ ile toparlanacak.
2 yumurta sarısı
Isıtılmış 200 derece alt/üst ayar fansız fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirilir.
Leave a Reply