Bulgurlu börek tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 250 gram beyaz peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Bulgurlu börek tarifi Nasıl yapılır?

Pilavlık bulguru üzerini geçinceye kadar su koyup haşlayın ve suyunu süzün. Haşlanan bulgurun üzerine ufalanmış peynir, ince kıyım doğranmış maydanoz ve dereotunu ekleyip, baharatlarla tatlandırın. Yufkaları üst üste koyup rulo şeklinde sarın ve 4 parmak genişliğinde kesin. Her bir şeridin uç kısmına bolca iç malzemeden koyun ve muska şeklinde sarın. Kızgın bol sıvı yağda börekleri altın rengi oluncaya kadar kızartın. Sıcak servis yapın.