Tavuğun en lezzetli yeri baget bölümü oluyor. Bugün tavuk baget; soslu ve patatesli bir şekilde fırında pişiriyoruz. Nar gibi kızarıyor ve içi sulu sulu yumuşacık oluyor. O kadar iyi pişiyor ki tabiri caizse eti kemiğinden ayrılıyor diyebilirim.
Fırında tavuk baget yapmak için bu tarifte 8 adet tavuk baget kullanılıyor. Hadi gelin diğer kullanacağımız malzemelere bakalım.
Fırında soslu tavuk baget tarifi malzemeleri
- 1 yemek kaşığı salça
 - 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
 - 1 yumurta
 - 2 diş sarımsak
 - 1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı (75 ml)
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 çay kaşığı pul biber
 - 1 çay kaşığı kekik
 - 8 adet tavuk baget
 - 3 adet patates
 
Fırında tavuk baget nasıl pişirilir?
Reklam

					













									
Leave a Reply