Burma Kadayıf Tarifi

burma kadayıf tarifi kadayıf sarma

burma kadayıf

Burma kadayıfı misafirlerim için yaptığımda  önce şekline bakıp hazır sandılar ama tadına baktıktan sonra acayip beğendiler hatta öyleki hemen tarifini istediler 🙂 kesinlikle çok lezzetli ve kolay şimdi gelin Burma Kadayıf tatlısını nasıl yapmışım bir göz gezdirin.

Burma Kadayıf Tarifi için Malzemeler

  • 500 gr taze kadayıf
  • 125 gr tereyağı
  • 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
  • Arası için 300-400 gr badem veya şam fıstığı ( ben her ikisinide kullandım )

Üzeri için 

  • 125 gr tereyağı
  • isteğe göre çok az sıvıyağ

Şerbeti için 

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Burma Kadayıf  Nasıl Yapılır 

 

  • Kadayaıfın üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımını dökün kadayıfı dağıtmadan yağın her tarafına gelmesini sağlayın.
  • Kadayıftan bir parça alın tezgahın üzerine serin üstüne fıstık veya kırılmış badem dökün kadayıfın bir tarafından sarmaya başlayarak çevirin.
  • Uzunlamasına büyük boy borcama dizin üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece  fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
  • Ilık veya soğuk şerbeti sıcak olan kadayıfın üzerine dökün burma kadayıf şerbetini çekip soğuduktan sonra servis yapın.
  • Afiyet Olsun.
  • Not: Kullandığım borcam küçük olduğu için  iki tane çıkıyor.

 

kadayıf sarma tatlısıkadayıflı tatlılar