Burmalı tatlı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 paket nişasta
  • 300 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 bardak fındık içi (şekerli)

Şerbeti için:

  • 1 kilogram şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon

Burmalı tatlı tarifi Nasıl yapılır?

Bir kasenin içerisinde yumurta, süt, sıvı yağ, yoğurt ve suyu iyice karıştırın.

Un ilave ederek hamur hazırlayın. Elde edilen hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın.

Üzerini nemli bir bezle örterek 10-15 dakika dinlendirin.

Düz bir yerde her parçayı oklava ile aralarına nişasta serperek açın.

Açılan yufkaların içerisine fındık içi ve eritilmiş tereyağı koyun.

Yufkanın bir ucu yarısına katlayıp çift kat olan taraftan oklava ile büzün.

Yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkalar bitene kadar aynı şeklide hazırlayıp tepsiye yerleştirin.

Daha sonra yufkaları tepside istenilen büyüklükte kesin.

Üzerinde eritilmiş tereyağı gezdirin.

Orta ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirin ve soğutun.

Diğer taraftan da tatlının şerbetini kaynatın.

Şerbet sıcak tatlı soğuk olacak şekilde burmaların üzerine dökün. 

Afiyet olsun…