Bursa kebabı (İskender kebap) tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 800 gram antrikot
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 adet tırnak pide ya da ekmek parçaları
  • 3 adet domates
  • 1 kase yoğurt
  • 70 gram tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 4 adet biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Bursa kebabı (İskender kebap) tarifi Nasıl yapılır?

Etleri ince ince doğrayın.

Derin bir kasede baharatları ve zeytin yağını karıştırın.

Etlerinizi hazırladığınız zeytin yağlı karışıma batırıp 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.

Tırnak pidelerinizi ya da ekmeklerinizi küp küp kesin.

Fırında hafif kıtırlaşana kadar kızartın.

Uygun bir tavaya domates ve biber salçasını koyun. Biraz su ilave edip karıştırın.

Hazırladığınız sosun içine antrikotlarınızı da ilave ederek kızarana dek ateşte tutun.

Kızarttığınız ekmekleri tabağın en altına dizin.

Domatesleri dilimleyip tabağın kenarına ekleyin.

Biberleri de közleyerek domateslerin yanına yerleştirin.

Üzerine salçalı sosta pişen antrikotlarınızı ekleyin.

Kenarına yoğurt eklediğiniz yemeğinizi, üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip servis edin.

Afiyet olsun…