Yapımı için malzemeler
- 250 gram un
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı bal
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
Çak çak (Tatar) tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Yumurtaları yoğurma kabına alıp güzelce çırpın.
Üzerine un, kabartma tozu ve tuzu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edin.
Daha sonra hamuru 5 beze alın. Her bezeyi de yuvarlak şekilde açıp ortadan ikiye bölün.
İkiye böldüğünüz hamuru üst üste koyun ve şeritlr halinde kesin.
Hamurların birbirine yapışmasını önlemek için nişastaya bulayın.
Kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın.
Hazıladığınız hamurları da tencerede güzelce kızartın.
Şeker ve balı karamelize edin.
Kızara hamurları da karamelize şeker ve bal ile karıştırın.
Ardından bir fincana koyarak şekil almasını sağlayın.
Buzdolabında şeker donana kadar bekletin.
Afiyet olsun…
Leave a Reply