Cantık Tarifi

 

Cantık Tarifi

 

Eşimle Nişanlıyken bir gün canımız Cantik çekmişti.Ama biz her nişanlı gibi yanlız dolaşmayı değil sülalece gezmeyi sevenlerdendik :))

Kız kardeşlerim ve kuzenlerimle birlikte sabah bir çıkar Akşama doğru eve gelirdik.Sonra canımız Cantik çekmişti.Bir cantikçiya girip 50 tane cantik alıp doğru bir gol kenarında piknik yapmaya gittik.Gözümüz okadar açtıkı doymicagz sanıyorduk.O fotoğrafımızı hep saklıyorum :)) Bursamızın Meşhur hamur işlerinden olan Cantik tarifimizi sizlerde mutlaka yapmalısınız Arkadaşlar.Çok ama çok lezzetli bir Tarif.Sizler için hem videolu hemde fotoğraflı tarifini paylaşıyorum.

Hamur için Malzemeler :

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tane yaş maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane kesme şeker
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1.5 kg Un

İç harcı için :

  • 300 gr yağlı Kıyma
  • 4 tane kuru soğan
  • 2 kutu konserve domates sosu
  • veya 700 gr taze domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı kuru maydanoz veya bir küçük demet ince doğranmış taze maydanoz
  • 2 yemek kaşığı tuzot veya 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası

Üzeri için :

  • 2 tane yumurta
  • Rendelenmiş Kaşar peyniri

 

Yapılışı :

  • Hamur malzemelerini bir kapta yumuşak olmak şartı ile yoğuralım.
  • Hamurumuzu yarım saat kadar üzeri kapalı mayalanmaya bırakalım.
  • Sonra iç malzemesi için soğanları sarımsakları ve domatesleri rondamızdan geçirip püre haline getirelim.
  • Bunları bir kaba alıp diğer geriye kalan tüm iç malzemeleride içine katıp ve bir güzel karıştıralım Arkadaşlar.
  • Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tepsimize dizelim.
  • Bir tepside 9 tane beze olması lazım.
  • Tepsideki bezelerimizin üzerini yine kapatıp yarım saat kadar kabarması için dinlenmeye bırakalım.
  • Bezelerimiz kabarınca parmak ucu ile bezelerimize çanak şekli verelim resimdeki gibi.
  • Sonra çanak iç kısmı kabarmasın diye çatal ile bir kaç delik açalım.
  • Kıyma harcımızdan çanakların içini doldurup cantıklarımızın kenarına yumurta sürüp 200 dereceli fırına verip nar gibi kızarana kadar pişirelim.
  • İsteyenler iç harcına kıyma yerine ıspanak,peynir,patatesde kavurup koyabilirsiniz Arkadaşlar.
  • Üzerine yine isteyenler kaşar peyniri rendeside serpiştirebilir.

Afiyet Olsun

Cantık Tarifi

.

leylaileyemeksaatiCantik Tarifi-00110

leylaileyemeksaatiCantik Tarifi1-00210

leylaileyemeksaaticantık tarıfı1-00210

leylaileyemeksaaticantık tarıfı2-00310

leylaileyemeksaaticantık tarıfı3-00410

leylaileyemeksaaticantık tarıfı4-00510

leylaileyemeksaaticantık tarıfı5-00610

leylaileyemeksaaticantık tarıfı-00110

 

LÜTFEN YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYALIM DOSTLAR

 

 

Cantık Rezept

Zutaten für den Teig:

  • 400ml lauwarme Milch
  • 200ml lauwarmes Wasser
  • 1 Würfel frische Hefe
  • 1,5 Teelöffel Salz
  • 1 Stück Würfelzucker
  • 40ml Öl
  • 1,5 kg Mehl

Zutaten für die Füllung:

  • 300gr fettiges Hackfleisch
  • 4 Zwiebeln
  • 2 Dosen gehackte Tomaten oder 700gr frische Tomaten
  • 3 Knoblauchzehen
  • 200ml Öl
  • 1 Essl. Paprikaflocken
  • 1 Teel. Pfeffer
  • 1,5 Essl. getr. Petersilie oder ein kleines Bund fein gehackte frische Petersilie
  • 2 Essl. Vegata oder 1 Essl. Salz
  • 2 Essl. Paprikamark
  • 2 Eier zum Bestreichen
  • Geriebener Kasar Käse

Zubereitung:

  • Alle Zutaten für den Teig bis auf das Mehl in eine Rührschüssel geben und zusammenrühren.
  • Dann nach und nach das Mehl dazugeben und einen weichen Teig kneten.
  • Den Teig zugedeckt ca. 1 Stunde gehen lassen.
  • Für die Füllung die Zwiebeln und den Knoblauch zusammen mit den Tomaten pürieren.
  • Die Tomatensoße mit dem Hackfleisch und den Gewürzen vermengen.
  • Aus dem Teig mandarienengroße Kugeln formen und auf ein mit Backpapier belegtes Backblech legen.
  • Die Teigkugeln mit etwas Mehl bestäuben und nochmals eine halbe Stunde gehen lassen.
  • Anschließend mit den Fingern eine Mulde in die Mitte der Teigkugeln formen, sodass ein Rand entsteht.
  • Mit der Gabel einig Male in die Mulden einstechen, damit der Teig in der Mitte nicht hochgeht.
  • Dann die Mulden mit der Hackfleischfüllung füllen und die Ränder mit dem Ei bestreichen.
  • Im vorgeheizten Ofen bei 200 Grad goldbraun backen.
  • Das zweite Blech habe ich am Ende noch mit dem Kasar Käse bestreut.
  • Wer möchte kann je nach Geschmack auch eine Spinat, Käse oder Kartoffelfüllung machen.

Guten Appetit!