Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı kırık yarma
- 6 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kuru adet soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
Çatal aşı çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağı bir tencereye alın.
Kuru soğanı ince ince kıyıp tencereye ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Üzerine nane ve kırmızı toz biberi de ekleyin.
Daha sonra 3 su bardağı su ilave edip kaynatın.
Çorbanız kaynayınca mercimeği ekleyin ve 20 dakika daha kaynatın.
Ardından 3 su bardağı suyu ve yarmayı ilave edin.
20 dakika kadar daha kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin.
Kısık ateşte 10 dakika pişirip ocaktan alın.
Afiyet olsun…
Leave a Reply