Yapımı için malzemeler
- 180 gram (1,5 su bardağı) un
- 150 gram (3/4 su bardağı) esmer şeker
- 70 gram (3 dolu yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı
- 40 gram bitter çikolata
- 1 büyük boy yumurta
- 40 mililitre (3 yemek kaşığı) süt
- 25 gram (2 yemek kaşığı) kakao
- İsterseniz bir avuç kırık fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz
Üzeri için:
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Çatlayan kurabiye tarifi Nasıl yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağını esmer şekerle 1-2 dakika hızlı devirde çırpın. (Esmer şekeriniz yoksa yazan miktardan 1 yemek kaşığı azaltarak toz şeker ekleyip, 1 yemek kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.)
- Yumurtayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpıp kabartın.
- Benmari usulü ya da mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolatayı ve sütü ekleyip karıştırın.
- Un ve kakaoyu da eleyip, yumuşak bir hamur haline getirin. (Koyacaksanız kuru yemiş de bu aşamada eklenecek)
- 1 yemek kaşığı dolusu porsiyonlarıyla yuvarlak toplar halinde yuvarlayıp, pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin.
- 180 derece önden ısıtılmış fırında, fansız ayarda boyutuna göre 10 dakika pişecek.
- Çatlayacak ve mat görünecekler, ama fırından çıkardığınızda ortaları hala baya yumuşak, ve tepsiden kalkmayacak seviyede olmalı.
- Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Leave a Reply