Çatlayan kurabiye tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 180 gram (1,5 su bardağı) un
  • 150 gram (3/4 su bardağı) esmer şeker
  • 70 gram (3 dolu yemek kaşığı) oda sıcaklığında tereyağı
  • 40 gram bitter çikolata
  • 1 büyük boy yumurta
  • 40 mililitre (3 yemek kaşığı) süt
  • 25 gram (2 yemek kaşığı) kakao
  • İsterseniz bir avuç kırık fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Çatlayan kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

  • Oda ısısındaki tereyağını esmer şekerle 1-2 dakika hızlı devirde çırpın. (Esmer şekeriniz yoksa yazan miktardan 1 yemek kaşığı azaltarak toz şeker ekleyip, 1 yemek kaşığı pekmez ilave edebilirsiniz.)
  • Yumurtayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpıp kabartın.
  • Benmari usulü ya da mikrodalgada erittiğiniz bitter çikolatayı ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un ve kakaoyu da eleyip, yumuşak bir hamur haline getirin. (Koyacaksanız kuru yemiş de bu aşamada eklenecek)
  • 1 yemek kaşığı dolusu porsiyonlarıyla yuvarlak toplar halinde yuvarlayıp, pudra şekerine bulayın ve tepsiye dizin.
  • 180 derece önden ısıtılmış fırında, fansız ayarda boyutuna göre 10 dakika pişecek.
  • Çatlayacak ve mat görünecekler, ama fırından çıkardığınızda ortaları hala baya yumuşak, ve tepsiden kalkmayacak seviyede olmalı.
  • Soğuduktan sonra tepsiden alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.