Çaylı Pasta Tarifi – Kuchen mit schwarzem Tee

Çaylı Pasta Tarifi

 

Merhaba Arkadaslar

 

Çaylı Kek yapayım derken,oldu size Çaylı Pasta Tarifi,Kek çok sade olur en iyisi Pasta yapayım dedim :)) Harika bir Tarif oldu ve mutlaka yapmanıy lazım Dostlar :)) Akşamdan kalan çayınızı dökmeyin ve ertesi gün veya aynı günde olabilir,bu harika Tarif yapın derim 🙂

Malzemeler :

  • 4 tane Yumurta
  • 2.5 su bardağı Şeker
  • 2 su bardağı demlenmiş Çay ( Ilık olcak )
  • 1 su bardağı Süt
  • 1.5 su bardağı Sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı Tarçin
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane Kabartma Tozu
  • 4 yemek kaşığı Kakao
  • 4 su bardağı un

Kreması için :

  • 1 su bardağı soğuk Süt
  • 1 paket kremsanti

Ganaj için :

  • 200 gr Krema
  • 200 gr Bitter Çikolata
  • 100 gr Kırık Badem veya Fındık

 

Yapılışı :

  • Kek için Yumurtalar ile şekeri köpürene kadar çırpalım.
  • Sonrasında içine sırası ile geri kalan malzemeleri katip çırpmaya devam edelim.
  • Kek hamurumuzu yağlanmış kalıba dökelim ( 35×25 cm kalıp ölçüsü )
  • 180 dereceli fırına verip 50-55 dakika arası pişirelim.
  • 40 dakikadan sonra çöp sis ile pisip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Pişen Kekimizi soğumaya bırakalım.
  • Kreması için çırpma kabimizin içine soğuk süt ile kremsantiyi alıp sertlesene kadar çırpalım.
  • Santimizi kekimizin üzerine döküp sürelim.
  • Sonrasında ganajı için tenceremize kremamızı alıp ısıtalım.Isınan kremayı kenara alıp içine çikolatamızı ekleyip eriyene kadar çırpalım.
  • Daha sonra kırık badem ekleyip karıştıralım.
  • Bademli çikolatamızı pastamızın üzerine dikkatlice döküp her tarafına gelecek şekilde sürelim.
  • Pastamızı bir kaç saat buzdolabında dinlendirip,sonrasında çıkarıp dilimleyip servis edelim.

Afiyet Olsun

Kuchen mit schwarzem Tee

 

Zutaten:

  • 4 Eier
  • 500 gr Zucker
  • 400 ml aufgebrühter schwarzer Tee (lauwarm)
  • 200 ml Milch
  • 300 ml Öl
  • 1 TL Zimt
  • 1 Päckchen Vanillezucker
  • 1 Päckchen Backpulver
  • 4 EL Kakao
  • 600 gr Mehl

Für die Creme:

  • 200 ml kalte Milch
  • 1 Tüte Schlagcremepulver

Für die Ganache:

  • 200 gr Schlagsahne
  • 200 gr Zartbitterschokolade
  • 100 gr gehackte Mandeln oder Haselnüsse

Zubereitung:

  • Zuerst die Eier und den Zucker schaumig aufschlagen.
  • Dann nacheinander Tee, Milch, Öl, Zimt, Vanillezucker, Backpulver und Kakao dazugeben.
  • Zum Schluss das Mehl hinzufügen und auf niedrigster Stufe verrühren.
  • Den Teig in eine gefettete, rechteckige Springform füllen und glattstreichen.
  • Bei 180 Grad im Ofen 50-55 Minuten backen.
  • Nachdem Auskühlen von der Form lösen und die Oberkante abschneiden.
  • Für die Creme die kalte Milch mit dem Schlagcremepulver aufschlagen.
  • Die Creme auf dem Kuchen verteilen und glattstreichen.
  • Für die Ganache Schlagsahne erhitzen und anschließend die Schokolade in der heißen Sahne schmelzen lassen.
  • Gehackte Mandeln oder Haselnüsse unter die Ganache rühren und auf dem Kuchen verteilen.
  • Zum Durchkühlen in den Kühlschrank stellen. Anschließend anschneiden und servieren.

Guten Appetit!