Yapımı için malzemeler
Hamuru için
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı küllü su
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
- Karbonat
- Çekilmiş ceviz
Şerbeti için
- 500 gram toz şeker
- 5 su bardağı su
Cennet künkü tarifi Nasıl yapılır?
Unun ortasını açıp yumurtaları kırın.
Karbonatı ekleyin.
Bir tutam külü bir su bardağına ekleyerek karıştırın ve bekletin.
Kül dibe çökünce bardaktaki suyu hamurun üzerine dökün.
Yumuşayana kadar yoğurun.
Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde bezeler alın.
Yufka büyüklüğünde açıp uzun ve kalın şerit halinde kesin.
Kesilen hamurları çatala sararak şekil verin ve yağda kızartın.
Diğer taraftan da tatlının şerbetini hazırlayın.
Su ve şekeri uygun bir tencereye alıp kıvamına gelene kadar kaynatın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Kızarmış hamurlar soğumadan ılık şerbeti üzerine gezdirin.
Şerbetini çekince üzerine ceviz serperek servis edin.
Dilerseniz tatlınızı kaymak eşliğinde de servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Leave a Reply