Cevizli sucuk ve köfte tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 5 litre üzüm şırası 
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı nişasta 
  • Tam kurumamış ceviz

Cevizli sucuk ve köfte tarifi Nasıl yapılır?

Büyük bir tencerede üzüm şırasını kaynatın.

Ayrı bir kasede un ve nişastaya bir miktar şıra ekleyip karıştırın. Cıvık bir kıvamda hamur elde edin.

Hamurun içinde topaklanmalar olmaması için bir elekten geçirin.

Koyu kıvama gelince yavaş yavaş şıraya ekleyin ve bu arada sürekli karıştırın.

Pürüzlü kıvama gelince ocaktan alın.

Köfte yapmak isterseniz; bir tepsiye dökün. Ertesi gün baklava dilimi şeklinde kesin ve kuruması için bir hafta bekletin.

Daha sonra temiz bir bezin içine alın.

Cevizli sucuk yapmak isterseniz de; şıra pişerken cevizleri ayıklayıp 35-40 santimetre uzunluğundaki iplere dizin.

Daha sonra pişen şıraya batırın ve iki ucu birbirine değmeyecek şekilde bir çubuğa bağlayıp asın.

Kuruyunca tekrar şıraya batırın ve asın.

Bu işlemi üç defa tekrarlayın ve kuruması için 1 hafta bekletin.

Afiyet olsun…