Yapımı için malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 2 bardak un
- 8 yemek kaşığı su
- 1 tutam tuz
Krema için:
- 1 bardak toz şeker
- 1 bardak hazır çiğ krema
- 12 adet ceviz içi
Cevizli tart tarifi Nasıl yapılır?
Bir tencerede toz şekeri 1 çay kaşığı suyla kahverengi olana kadar karıştırarak karamelleştirin. İçine kremayı atıp karıştırın. 2 dakika kaynatıp kenarda bekletin.
Yağla birlikte unu karıştırın. Dolaptan çıkmış soğuk suyu içine ekleyin. Tuzu katın. Yaptığınız hamuru, 1 saat dolapta bekletin. Tart kalıbını yağlayın. İçine hamuru yayın. 175 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra, hazırladığınız sosu üzerine dökün. Cevizlerle süsleyin. 10 dakika daha pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Leave a Reply