Cevizli tart tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 2 bardak un
  • 8 yemek kaşığı su
  • 1 tutam tuz

Krema için:

  • 1 bardak toz şeker
  • 1 bardak hazır çiğ krema
  • 12 adet ceviz içi

Cevizli tart tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede toz şekeri 1 çay kaşığı suyla kahverengi olana kadar karıştırarak karamelleştirin. İçine kremayı atıp karıştırın. 2 dakika kaynatıp kenarda bekletin.

Yağla birlikte unu karıştırın. Dolaptan çıkmış soğuk suyu içine ekleyin. Tuzu katın. Yaptığınız hamuru, 1 saat dolapta bekletin. Tart kalıbını yağlayın. İçine hamuru yayın. 175 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra, hazırladığınız sosu üzerine dökün. Cevizlerle süsleyin. 10 dakika daha pişirin. Soğuyunca servis yapın.