Çikolata soslu tavuk göğsü tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Çikolata sos için: 

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı şeker

Çikolata soslu tavuk göğsü tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencerede tereyağını eritin.

Ardından üzerine unu ekleyin.

Kısık ateşte unu 2-3 dakika kadar kavurun.

Daha sonra süt ve şekeri de ekleyip devamlı karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başladığında altını kapatın ve 1 paket vanilya ekleyip çırpın.

Orta boy bir tepsiyi hafifçe ıslatın.

Tavuk göğsünü tepsiye dökün.

Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.

Tavuk göğsü dolapta dinlenirken, çikolata sosu hazırlayın.

Çikolata sos malzemelerini küçük bir tencereye koyun ve pişirin.

Ocağın altını kapadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tereyağını da ilave ederek karıştırın.

Sosu da dolapta birkaç saat soğuttuktan sonra tavuk göğsünün üzerine dökün.

Afiyet olsun…