1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ıspanak püresi ( 10 adet ıspanağın sadece yaprağını kullanın ) +1 çorba kaşığı su1,5 su bardağı un ( ihtiyaca göre bir çorba kaşığı daha ekleyin )
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin Kreması için 2 paket kakaolu krem şanti 2 bardak soğuk süt Çikolata sosu için 1 paket krema (1 su bardağı )
1 tepeleme tatlı kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata
2 veya 3 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket nappage ( bitkisel jelatin ) Süslemek için
100 gr beyaz çikolata
50 gr bitter çikolata
Çikolata Süslü Ispanaklı Pasta nasıl yapılır
- Ispanakların yapraklarını iyice yıkayın saplarından ayırın sadece yapraklarını robottan çekip püre haline getirin
- Kek için yumurtayı ve şekeri 5 dakika çırpın sıvıyağı ve ıspanak püresini 1 çorba kaşığı suyu ilave edip karıştırın kabartma tozunu ve unu havadan eleyerek ilave edin un miktarı bazen değişebilir hamurunuz boza kıvamına gelince tamamdır demektir
- kek kalıbının sadece altını tereyağı ile yağlayıp unlayın kek kalıbını sağa sola sallayın un her tarafa eşit dağılsın kalıbı ters çevirerek fazla unu dökün hazırlamış olduğunuz ıspanaklı kek harcını içine boşaltın önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen kekinize kürdan batırıp çıkarın eğer kürdana hamur yapışmışsa biraz daha pişirin kürdanda hamur parçası yoksa kekiniz pişmiş demektir
- Krem şantiyi sütle çırpın buz dolabında 15 dakika dinlendirin
- Ispanaklı keki ortadan ikiye kesin kremşantinin yarısını kestiğiniz kekin ortasına sürün kekin diğer yarısını üstüne kapatın kalan krem şantiyi pastanın her tarafına çok düzgün olacak şekilde sürün ve çikolata sosunu hazırlayana kadar buzdolabında beklemeye alın
- Çikolata sosunun Hazırlanışı Kremayı şekeri ve kakaoyu iyice karıştırıp ocağa alın kaynamaya yakın ocaktan alın bitter çikolatayı ve nappageyi ilave edin çikolata eriyene kadar iyice karıştırın tel süzgeç yardımıyla süzün ve pastayı fırın telinin üzerine koyun altına büyük bir tabak koyun ve yaptığınız çikolata sosunu pastanın üzerine dökün ince bir spatulayla veya bıçakla hafifçe her tarafına yayın pastayı bu şekilde 15 dakika kadar bekletin ve kaldırıp düz bir kaba koyun buzdolabına kaldırın
- Süslemesi için aleminyum folyoyu pastanızın etrafına yetecek uzunlukta ayarlayıp kesin ( ben önceden kek kalıbının etrafına sararak ölçüsünü aldım ) folyoyu pastanın boyu veya boyunu biraz geçecek kadar katlayın
- sütlü çikolatayı benmari usulü eritin şırınga ,krema torbası veya buzdolabı poşetine koyun ucunu hafif kesin istediğiniz şekilde folyonun üzerine çizgiler yapın etrafına taşmamasına dikkat edin ben biraz uzunlamasına yuvarlaklar yaptım folyonun hepsini çikolatayla süsledikten sonra 1 veya 2 dakika bekletin ve dikkatli bir şekilde kaldırarak çok fazla bastırmadan pastanın etrafına sarıyoruz ve bu şekilde derin dondurucu veya buzlukta 8 dakika dinlendirin
- Süslemek için olan bitter çikolatayı benmari usulü eritin poşete koyun ucunu çok az kesin
- Bir tepsiye Fırın kağıdını yerleştirin üstüne kalp,çiçek,yaprak istediğiniz her şekli yapın isterseniz adınızı yazın 🙂 ve üstüne sütlü çikolata ile renklendirin buzlukta (derin dondurucuda ) 5 veya 10 dakika dinlendirin
- derin dondurucuda 8 dakika dinlendirdiğiniz Pastanızı dondurucudan çıkarıp pastanın etfarındaki folyoyu bitiş yerinden başlayarak dikkatli bir şekilde açın üstüne hazırladığın süslemeleri yerleştirin ve buzdolabına kaldırın 2 saat dinlendirip istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Pastanın kenarı ve üstündeki çikolata Süslemeler için burdan bakabilirsiniz
Not:Normal kek kalıbı değil biraz daha küçük olan kek kalıbı kullandım genişlik 20 cm derinlik 6,5 cmlik kek kalıbı kullandım
cok guzel gorunuyor ellerinize saglik
bitkisel jelatini bulamasam kullanmasam olurmu?
Dilek hanım bitkisel jelatin kullanmasanızda olur onun yerine 100 gr değil 150 veya 200 gr bitter çikolata kullanın
Harika gorunuyo ama merak ettigim sey ispanak puresini yaparken mesela kac demet ispanaga kac bardak su ilave edebilirim. Bide ben cok yapip dondurucuya atip istedigim zaman kullanmak istiyorum ozaman kac kilo almam lazim onuda bilgilendirirseni size minnettar kalirim simdiden cok tsk
Teşekkürler canım ve sorunun cevabına burdan bakabilirsin 🙂 http://www.hayalimdekiyemekler.com/kekler-ve-pastalar/kek-ve-pastalar-icin-derin-dondurucuda-ispanak-puresi-nasil-saklanir/
İyi safiye hanım tarifleriniz cok güzel bende fransada yasıyorum krema cogu zaman kullandığımda olmuyor herzaman icin hangi ürünlerini kullanınca ürünün fotosunuda görsek cok iyi olur allah razı olsun
Merhaba Sinem öncelikle teşekkür ederim ve fotoğraflarda elimden geldiğince detaylı olmaya çalışıyorum ama bazen malzemelerin toplu resmini çemeyi unutuyorum bu yüzden merak ettiğin bir şey olursa burdan yazman yeterli elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım sevgiler.
TariFleriniz çok güzel benim yaptıgım tarifler oldu çok teşekür ederim güzel hepsi ayrı ayrı çok güzel oldu yalnız ben kayıt oldum ama giriş yapamıyorum sebebini bilmiyorum nasıl yapmam gerekir
Çok sağol canım ayrıca kayıt olduysan doğru şifre ve isimle giriş yaptığına emin ol.
Benim kekim kabarmadi neden olabilir
iyi görünüyor ama beyaz çikolata yerine krema yapsak olmaz mıııı
Çok güzel olur 🙂
Birşey sormak istiyorum başıma ilk defa böyle birşey geliyor kapağını hiç açmadığım halde kekin pişmeşi bitmek üzereyken kek aniden sönüyor neden acaba 2 defa yaptım ikisindede aynısı oldu??
Eğer kek tam pişmezse sönme olur veya yumurta çok büyükse un miktarı az gelmişte olabilir.
Ispanak kullanırsam tadı belli olurmu?
hayır belli olmaz 🙂
çok güzel görünüyor süslemesi ıse hiç akla gelmeyecek şekilde kolay benim merak ettiğim şey su o süslemeler buzdolabında erimez değil mi? Bir gün bekleyecek çünkü ben yapınCa . Simdiden çok teşekkür ederim. Kolay gelsin ellerinize sağlık