cay saatlerinde misafirleriniz gelmeden kolayca yapabileceginiz kolay bir pasta.
Cikolata yagmurlu kolay pasta
Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su bardagi toz seker
1 paket kabartma tozu
1,5 veya 2 su bardagi un
1 paket vanilin
kremasi icin
2 paket sade kremsanti
2 su bardagi soguk sut
keki islatmak icin 1,5 su bardagi sut
hazirlanisi
2 su bardagi soguk sutle krem santiyi sertlesene kadar cirpip buzdolabinda 20 dakika bekletin
kek hamuru icin yumurta ve toz sekeri kopurene kadar iyice cirpin kabartma tozu ,vanilini, 1,5 su bardagi unu eleyerek ilave edin hamurunuzun durumuna gore kalan unuda ekleyip iyice cirpin
kek kalibini yaglayip unlayin ve hamurumuzu kek kalibina bosaltin.
180 derece firinda ustu kizarip pisene kadar iyiye pisirin kekinizin pistiginden emin olmadan firinin kapagini asla acmayin.kekiniz pimeden sertlesebilir
kekiniz pistikten sonra sogumasini bekleyin ve sonra ortadan ikiye kesin
kekin kestiginiz ic taraftan kasik kasik sutle islatip onceden hazirlamis oldugumuz kremsantiyi arasina surun ustune cikolata damlalari serpin
diger kestiginiz tarafida ayni sekilde kestiginiz ic taraftan islatip kekin ustune duzgun sekilde yerlestirip kalan kremsantiden suslemek icin biraz birakin digerinide ustune surup her tarafina spatula yardimiyla guzelce yayin.
ustunu kalan krem santiyle susleyip cikolata tanelerini ustune serpip
buzdolabinda 2 saat kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz
AFIYET OLSUN
Leave a Reply