Çikolatalı cheesecake tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 40 adet kakaolu bisküvi
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 su bardağı vişne
  • 3 paket krem peynir
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limonun suyu

Çikolatalı cheesecake tarifi Nasıl yapılır?

Bisküvileri blender’da toz haline getirin. Yağı erittiğiniz tavaya bisküvileri koyun, yoğurup yumuşak bir hamur tutun. Hazırladığınız karışımı tart kalıbına, kenarlardan 3 parmak yükselterek yerleştirin. Buzdolabında 20 dakika bekletin.

Bu arada 2 yumurta, şeker, kakao, eritilmiş tereyağı, krem peynir, yarım limonun suyu ve vanilyayı mikserde 10 dakika süreyle çırpın. Tart hamurunun üstüne vişne tanelerini yerleştirin, hazırladığınız karışımı dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. 2 saat buzdolabında bekletin.

Krem şantiyle süsleyip servis yapın.