Çikolatalı Kalpli Doğum Günü Pastası Tarifi

Çikolatalı Kalpli Doğum Günü Pastası Tarifi

Doğum günüme yaptığım bir Pasta idi :)))

Pandispanya için gerekli Malzemeler :

  • 6 yumurta
  • 9 yemek kaşığı sıcak su
  • 300 gr toz şeker
  • 3 paket vanilya
  • 150 gr nişasta
  • 225 gr un
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması yani Ganaj için gerekli Malzemeler :

  • 3 paket yani 800 ml sıvı krema ( schlağsahne )
  • 3 paket bitter çikolata

Üzeri için :

  • 2 paket bitter veya sütlü çikolata

Yapılışı :

Bu pastayı yaparken ganajını yani iç kremasını bir gün önceden hazırlamanız lazım.Ganaj için önce sıvı kremaları bir tencereye döküp ısıtalım,ama sakin kaynatmayın,sadece ısıtacağız,istilmiş sıvı kremanın içine çikolataları kırıp erimesini sağlayalım.eridikten sonra buzdolabında dört beş saat dinlendirelim,dinlenmiş ganajımızı çıkartıp mikserle katılaşana kadar iyice çırpalım.

Bir kapta Yumurtalar ile sıcak suyu yaklaşık iki dakika kadar çırpalım.sonra vanilya şekeri ile tozşekeri karıştırıp yumurtalı kıvama yavaş yavaş dökerek çırpmaya devam edelim.yine üç dakika kadar çırpalım lütfen.son olarak ün,nisasta ve kabartma tozunu karıştırıp yine yumurtalı karışımın içine üç defada elekten geçirerek döküp mikseri yavaş ayara alıp çırpmaya devam edelim.bu karışımı yağlanmış kalıbımıza döküp 180 derecede 30-35 dakika pişirelim.

Pandispanyalarımızı dilimlere ayırıp resimdeki gibi servis yapacağımız kabimiza tek tek alıp içine ganajımızdan sürelim ve iki katınıda bu şekilde yapıp son katını yerleştirelim.Üzerine çikolatamızı eritip iki kere pastamızın üzerine dökelim güzelce.Yani bir kere çikolatamızı döküp kurumasını bekleyelim,.ve sonr aikinci kez çikolatamızı döküp her tarafının pürüzsüz olmasını sağlayalım.

Pastamızın üzeri kuruyunca istediğiniz şekiller çizip üzerinden pasta kalemi ile boyayabiliriz.
Afiyet olsun

Çikolatalı Kalpli Doğum Günü Pastası Tarifi RESİMLERİ

1

2

3

4

5

6