Yapımı için malzemeler
Puding için:
- 1 paket çikolatalı puding
- 2 su bardağı süt
Pelte için:
- 1,5 çay bardağına yakın buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı meyve suyu
- Arzuya göre meyve parçaları
Süsleme için:
- Yarım demet taze nane
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Çikolatalı pudingle meyve serinliği tarifi Nasıl yapılır?
Çikolatalı pudingi ocaktan alınca servis kaselerinin yarısına kadar koyun ve soğumaya bırakın.
Pelte malzemelerini bir tencereye aktarıp ocakta karıştırarak pişirin. Kaynama başlayınca 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan alınca, servis kaselerindeki pudinglerin üzerine dökün. Buzdolabında katılaşıncaya kadar soğutun.
İsteğe göre krem şanti ve üzerinde taze nane yaprakları ile soğuk servis edin.


















Leave a Reply