Yapımı için malzemeler
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı sade yağ
- 1 paket baklava yufkası
- 1 su bardağı iri parçalı fıstık içi
- 1 su bardağı toz fıstık içi
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt tozu
Çikolatalı sütlü soğuk baklava tarifi Nasıl yapılır?
- Öncelikle baklavanın şerbetini yapmakla başlıyoruz.
- Arçelik Ankastre Ocak’ta derin bir tencere içerisine toz şeker, su ve limon suyunu ekleyip kısık ateşte karıştırarak erimesini sağlayın.
- Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatın ve sütü ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız şerbeti soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
- Baklava yufkalarını kare ya da dikdörtgen fırın tepsinizin boyutuna göre kesin.
- Tepsinin en altına 1 yemek kaşığı sade yağ ekleyip fırça yardımıyla her tarafına yayın.
- Üzerine kestiğiniz baklava yufkasını yerleştirin.
- Tekrar 1 yemek kaşığı sade yağı fırçayla yufkanın her tarafına sürün.
- Ardından tekrar yufka koyup aynı işlemi tekrarlayın.
- Bir kat yufka ve her katın arasına sade yağ sürme işlemini 20 kat yufka olana kadar tekrarlayın.
- 20 kat yufka olduktan sonra yine yufkanın üzerine sade yağı sürün.
- Ardından 1 su bardağı parçalı fıstık içini ve 1 su bardağı toz fıstık içini her tarafa yayılacak şekilde serpin.
- Fıstıktan sonra tekrar üzerine baklava yufkası ve sade yağı sırasıyla ekleyerek 20 kat daha çıkın.
- Baklavanız toplam 40 kat olacak.
- Artık kesme işlemine geçebilirsiniz.
- Önce tepsinin diklemesine doğru dikkatlice kesin, ardından yarım su bardağı sade yağ ekleyip yanlamasına kesin.
- Baklavanızı Arçelik Ankastre Fırın’da 170 derecede 30 dakika pişirin.
- Ardından fırının sıcaklığını 140 dereceye düşürüp 20 dakika daha pişirin.
- Pişen baklavanızı Arçelik Ankastre Fırın’dan sıcak sıcak çıkarıp üzerine şerbetinizin tamamını her tarafına eşit gelecek şekilde dökün.
- Şerbetini döktüğünüz baklavayı önce soğuyana kadar oda sıcaklığında, ardından Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 6 saat dinlendirin.
- Dinlenen baklavanızı servis etmeden önce bir kasede kakao ve süt tozunu karıştırın.
- Tel süzgeç yardımıyla baklavanın her tarafına serpip Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi’nde yaptığınız nefis kahve ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Sponsorlu İçerik
Leave a Reply