Çilekli Magnolia Tarifi / Bardak Tatlısı

Çilekli Magnolia Tarifi / Bardak Tatlısı

Merhaba Arkadaslar

Sütlü tatli severler inaniyorumki bu Tatlimizi yapinca devamli yapmak isteyecekler. Cilekli Magnolia Tarifini birde benim yaptigim Pastane Kremasi ile yapmanizi tavsiye ederim 🙂 Bu krema ile harika Bardak Tatlilari yapabilirsiniz.

 

Magnolia Tarifi ( 12 Bardak )

Malzemeler :

  • 1 litre Süt
  • 1.5 su bardağı Şeker
  • 2 tane Yumurta
  • 4 Yemek kaşığı dolusu Nisasta
  • 4 Yemek kaşığı dolusu Un
  • 2 paket Vanilya
  • 100 gr Tereyağı
  • 2 paket Krema ( Schlağsahne )

Devamında :

  • 1 veya 2 Paket Petibor Bisküvi
  • 400 gr Çilek
  • 200 gr Kavrulmuş kırık Fındık içi

Yapilisi :

Yapılışı :

  • Tenceremizin içine Süt,Şeker,Yumurtalar,Nisasta ve Unumuzu alalım ve iyice çırpalım.
  • Topaklanma olursa başka bir tencerenin içine süzgeçten geçirebilirsiniz.
  • Muhallebimizi çırparak altını tutturmadan kaynatarak pişirelim.
  • Muhallebimiz pisince ocağın altını kapatalım ve Pişen Muhallebimizin içine Tereyağı ile Vanilyaları katip iyice çırpalım.
  • Sonra Muhallebimizi bir kasenin içine döküp üzerine sitreç folio kapatalım kabuklanmasın ve iyice soğusun.
  • Çırpma kabimizin içinde kremaları döküp sertleşip köpürene kadar çırpalım.
  • Soğuyan Muhallebimizi çırptığımız kremanın içine dökelim ve çırpma işlemine devam edelim.
  • Ne kadar çok çırpılırsa ,lezzeti okadar çok artar muhallebinin bunu unutmayın Dostlar.
  • Çırpma işlemi bitince Pastane Kremamız hazır demektir.
  • Pastene Kremamızı sıkma torbasına dolduralım.
  • Çilekleri ince ince dilimleyelim.
  • Bisküvileri rondodan geçirelim.
  • Bardağın altına kremamızdan sıkalım.
  • Bardağın kenarlarına Çilek dizelim ve ortasına yine krema sıkalım.
  • Sonra üzerine rondodan geçirdiğimiz Bisküviden koyup düzleyelim.
  • Üzerine yine kremamızdan sıkalım ve son olarak en üstüne fındık kırıkları dökelim ve Magnolia Tatlımız hazırdır 🙂

Afiyet Olsun