Çin pilavı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 dal taze soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Çin pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Taze soğanları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın.

Havuçların kabuğunu soyup küp şeklinde kesin.

Daha sonra uygun bir tencerede havuç ve soğanları hafif kavurun.

Pirinçleri bol suda yıkayıp tencereye ekleyip kavurun. Üzerine su ekleyip pişmeye bırakın.

Yumurtayı bir kasede çırpın. Pilav üzerine ekleyip 3-4 dakika kadar daha pişirin.

Pilav suyunu çekince ve yumurta kızarınca demlenmeye bırakın.

Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun…