Çıntar kavurması tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram çıntar mantarı
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı toz kırmızı biber

 

Çıntar kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Çıntarları, fazla ezmemeye dikkat ederek bol suda yıkayın.

Suyunu süzdüğünüz mantarları büyük parçalar halinde doğrayın.

Kızartma tavasında ısıttığınız yağda alt üst ederek kızartın.

Kavurduğunuz çıntarları bir tabağa alın.

Ayrı bir kapta sarımsakları ezin.

Sarımsakların üzerine nar ekşisi ve toz kırmızı biber ilave edin.

Hazırladığınız sosu, kızartılan çıntarları servis ederken üzerine dökün.

Soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…