Çıtır Halka Tatlısı Tarifi-Knusprige Gebäckkringel mit Zuckersirup

Çıtır Halka Tatlısı Tarifi

Hayırlı Geceler Dostlar

Vakit buldukça Youtubedeki Videolarımızı fotoğraflı olarak burayada eklemeye çalışıyorum.Hepsi bittikten sonra Youtube kanalımızda ve burda Yeni Tarifler Paylaşmaya devame dicegz 🙂 Çıtır çıtır Halka Tatlısı tarifi arıyorsanız bu Tarifimizi mutlaka yapmalısınız Dostlar.Çok ama çok Lezzetli oldu Tarifimiz.Yapan Arkadaşlardan yorum bekliyorum :))

Malzemeler :

  • 1 Su bardağı Yoğurt
  • 1 Su bardağı Su
  • 1 Su bardağı Irmık
  • 1 Yemek kaşığı Pudra Şekeri
  • 1 Yemek kaşığı Sıvıyağ
  • 1 Yemek kaşığı eritilmiş Tereyağı
  • 1 Yemek kaşığı Nisasta
  • Yarım paket Kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 300 gr Un

Şerbeti için :

  • 1 kg Şeker
  • 2.5 Su bardağı Su
  • bir kaç damla limon suyu

Kızartmak için :

  • 1 litre Sıvıyağ

Yapılışı :

  • Şerbet için gerekli Malzemeleri tenceremize döküp 10 ile 20 dakika arası kaynatalım.
  • Kalın bir şerbet olmalı Dostlar.
  • Şerbetimizi buzdolabına soğumaya bırakalım.
  • Şerbetin kıvamı kalın ve şerbet soğuk olursa tatlılarınız daha çıtır çıtır olur Arkadaşlar.
  • Yoğurma kabımızın içine Un hariç geri kalan tüm malzemeyi dökelim ve güzelce karıştıralım.
  • Ununuda ilave edip karıştırmaya devam edelim.
  • Tavamıza sıvıyağ döküp kızdıralım.
  • Sonra hamuru yıldız uç takılmış sıkma torbasına doldurup kızgın yağın içine daire şeklinde sıkalım Dostlar.
  • Bir tavaya üç tane halka tatlısı sıkıp önlü arkalı iyice nar gibi olana kadar kızartalım.
  • Arkadaşlar Tatlımızda iki tane püf noktası var, biri şerbetin kıvamının kalın vede soğuk olması ikincisi ise tatlımızın kızgın yağda nar gibi iyice kızarmasıdır.
  • Tatlılar tavada güzelce kızarmalı yani.
  • Sonra Kızaran Tatlılarımızı soğuk serbetin içine katıp bir iki dakika tutup şerbetin içinde tutup çıkartalım ve sonrasında afiyetle tüketelim.
  • Tatlılarımızın ömrü 24 saattir Arkadaşlar.Sonrasında bayatlayabilir 🙂

Afiyet Olsun

Çıtır Halka Tatlısı Tarifi

.

leylaileyemeksaaticitir-tulumba-tatlisi7-00110

leylaileyemeksaaticitir-tulumba-tatlisi8-00210

leylaileyemeksaaticitir-tulumba-tatlisi-00710

leylaileyemeksaaticitir-tulumba-tatlisi6-00110

leylaileyemeksaaticitir-tulumba-tatlisi5-00210

leylaileyemeksaaticitir-tulumba-tatlisi4-00310

leylaileyemeksaaticitir-tulumba-tatlisi3-00410

leylaileyemeksaaticitir-tulumba-tatlisi1-00610

 

Knusprige Gebäckkringel mit Zuckersirup

Zutaten für den Sirup:

  • 1kg Zucker
  • 500ml Wasser
  • Einige Spritzer Zitronensaft

Für den Teig:

  • 200gr Naturjoghurt
  • 200ml Wasser
  • 200gr Grieß
  • 1EL Puderzucker
  • 1 EL Butter
  • 1 EL Öl
  • 1 EL Speisestärke
  • 1 Päckchen Backpulver
  • 1 Päckchen Vanillezucker
  • 300gr Mehl

Zubereitung:

  • Zuerst bereiten wir den Sirup vor.
  • Dafür Zucker, Wasser und einige Spritzer Zitronensaft im Topf unter Rühren aufkochen. Ca. 10-20 Minuten kochen, bis ein dickflüssiger Sirup entsteht.
  • Anschließend den Sirup zum abkühlen in den Kühlschrank stellen.
  • Für den Teig alle Zutaten bis auf das Mehl in eine Rührschüssel geben und alles gründlich vermischen.
  • Dann das Mehl hinzufügen und zu einem dickflüssigen Teig verkneten.
  • Den Teig in einen Spritzbeutel mit Sterntülle füllen.
  • Ein Liter Öl in der Pfanne erhitzen und mit dem Spritzbeutel Ringe ins heiße Fett spritzen.
  • Die Teigringe bei mittlerer Temperatur unter mehrmaligem Wenden richtig kross braten.
  • Die fertigen Teigringe kurz abtropfen lassen und eine Minute im kalten Sirup wenden und servieren.

Guten Appetit!