Videolu Çıtır Kurabiye Tarifini burdan izleyebilirsiniz 🙂
Çay saatleri icin size çıtır çıtır gevrek mi gevrek tamda misafirlerinizin isteyebilecegi gibi bir tarifim var uzun zamandir tuzlu kurabiye yapmamistim en sonunda yaptim çokta güzel oldu beğeneceğinize eminim şimdi gelelim Çıtır tuzlu kurabiye tarifimize 🙂
Çıtır Tuzlu Kurabiye için Malzemeler
- 125 gr tereyağı oda sicakliginda olsun ( yarim paket tereyağı veya margarin)
- 1 yumurtanin sarisi
- 1 corba kasigi limonun suyu veya 1 corba kasigi sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3 corba kasigi pudra sekeri veya toz seker (ben pudra sekeri kullandim)
- 1 tatli kasigi tuz
- 1,5 cay bardagi siviyag.
- 3 veya 3,5 su bardagi un
Uzeri icin
- Yumurtanin beyazi
- Susam
Çıtır Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır
- Tereyağını,siviyagi,yumurtanin sarisini,sirkeyi,tozsekeri, hepsini karistirin unu yavas yavas ilave edip hamurunuzu yogurun hamurunuz kulak memesi yumusakligindan biraz daha yumuşak bir hamur olsun.
- hamurunuzu ceviz buyuklugunde bezeler yapin once uzunlamasina rulo yapin sonra bir ucu diger uca gelecek sekilde koyun once yumurtanin beyazina (resimde sadece gostermelik olarak hamuru yumurtanin beyazina tamamen koydum siz oyle yaparsaniz cikartirken kurabiyeniz susama koymadan dagilir sadece susam yapacaginiz yeri yumurtanin beyazina batirip cikarin)
- sonra susama bulayin ve yaglanmis firin tepsisine cok yakin olmayacak sekilde yerlestirin.
- 200 derece firinda kurabiyelerin ustu biraz kizarana kadar pisirin soguduktan sonra servis yapabilirsiniz.
- ben kurabiye kaliplariylada kalp ve yildiz seklinde kurabiyelerde yaptim yine ayni sekilde once yumurtanin beyazina sonra susama buladim hepsini detayli olarak fotograflarda paylastim umarim begenirsiniz
- sorulariniz olursa assagidaki yorum kutusu yazan yere sorularinizi ve yorumlarinizi bekliyorum
slm,tuzlu kurabiyemi bu yoksa tatlimi? yada sadece tuzlu yapmaya kalksak nasil yapicaz??
simdiden tsrkler..
Merhaba bu kurabiye ne cok tatli nede cok tuzludur ama tuz tadi biraz daha fazla hissedilir ayrica sedece tuz kullanmanizi tavsiye etmem cunku ayni tadi bulamayabilirsiniz
çok güzel pastanelerdeki gibi hatta daha güzeli………….
Tereyağı da olurmu pastanın içine ben margarin kullanımıyorum!!!! Cevap yazabilir misiniZ?
sirke ne olucak farkediyormu
Sirke daha gevrek olmasını sağlıyor
aynı ölçüleri kullanmama rağmen hamur birleşmedi neden acaba??
bu tür hamurların kurabiyeleri çok gevrek olur Bu yüzden kurabiyenin hamuruna şekil vermek biraz zordur ama sizin hamur hiçmi birleşmedi.?
BİRLEŞTİ AMA ŞEKİL VERMESİ ZOR OLDU .:))
tuzlu kurabiye ise, neden şeker atılıyor ?
çok güzel tarifleriniz elinize sağlık
Çok sağol canım 🙂
Safiye hanım ellerinize sağlık, en kısa zamanda bende deniycem tarifinizi, bişey sorucam susamları önceden kavuruyormusunuz, çok güzel kızarmışlar
Teşekkürler Dilekcim benim kullandığım susam önceden kavrulmuştu 🙂 yani alırken kavrulmuş aşdım 🙂
Safiye hanım tariflerinizi yapiyorum ve çok beğeniyorum.bende margarin kullanmiyorum tereyağı kullansam nasil olur çok teşekkür ler..
Tereyağıyla daha güzel olur 🙂
Ben bu tarifi birebir yaptim ama olmadi hamur oyle bi garip olduki mumkun dedil sekil vermek yilmadim bidaha hamur yaptim yine olmadi sanki un yerine nisasta konmus gibi bi hamur oldu parca parca
Hamuru biraz zor bir hamurdur ama yinede şekil verilebilecek kıvamı olurdu bende neden öyle olduğunu anlamış değilim 🙁
Bu hamura birazcik da yogurt eklerseniz daha iyi tutacaktir
bu kurabiyeler kaç gün tazeliğini koruyor acaba? 2 gün önce yapsam bayatlar mı?? seker ve tuz oranını bende anlamadım??
Saklama kabında hava almadığı müddet 1 hafta bile rahatlıkla kalır 🙂 ve şekeri fazla gibi Görülüyor ama yenildiğinde tuz tadı daha fazla 🙂
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim sitenizi tavsi
ye üzerine gezdim çook güzel.. bundan sonra burdayım:)
hamur zor şekil aldı ama tadı güzel oldu
Oğlumun doğum gunune yaptım harika oldu şimdi 2. Yapışım annemin gününe
Afiyet bal şifa olsun 😉
Bende birebir uyguladim benim hamurda tam bilesmedi sekil vermesi zor oldu un ekledikce daha kuru dagilan bir hamur oldu yag katikca dahada zorlasti neden böyle öldu biseyi yanlismi yaptim acaba cevap verirseniz sevinirim ama tadi cok güzel cok beyendik. Tesekkürler.
Maalesef hamuru çok zor bir hamur işte bu yüzden çok gevrek oluyor 🙂
Tarif icin cok tesekkurler yaptim ve hayatimda yedigim en guzel kurabiyeydi ve yiyenlerde hemen tarif istediler coooookkkk tesekkurler
Beğeniğinize Çok sevindim afiyet bal şifa olsun 🙂
Benim kurabiyeler sekil almayacak kadar kıyır kıyır oldu neden acaba ?
Şekli zor verilen bir kurabiye çok fazla yoğurmamak lazım 🙂
bende ilk yaptigimda cok dagilan bir hamur oldu ama yilmadim ikinci kez denedim ve hayatimda yedigim en guzel tuzlu kurabiye oldu.ikinci yogurmamda daha yumusak bir hamur yaptim unu ne kadar fazla katarsaniz okadar sert ve dagilan, sekli zor verilen bir hamur oluyor
Afiyet bal şifa olsun 🙂
bu kurabiyeyim bende yaptımve mükemmel oldu zor şekil veren arkadaşlara bir tavsiyem olucak ben katı değil biraz daha yumuşak bir hanur yaptım yani ununu daha az kullandım ve hiç şekil vermekde zorlanmadım.Safiye hanım cım hakkınızı nasıl ödeyecez bilemiyorum sayenizde çok güzel pastalar yapar oldum çevremden çok beğeni alıyorum.Allah razı olsun sizden Giresundan sınsuzzzzz sevgilerimi yolluyorum size.
Rabbim cümlemizden razı olsun bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim Giresun’a selamlar ve sevgiler 🙂
aynen Safiye ablacım hiç pasta bilmeyen ben sizin sayenizde artık çok güzel yapıyorum ve sizin sayfanız benim için çok değerli teşekkür ediyorum
Bugün denedim tarifinizi çok güzel bir kurabiye oldu.Bizimle paylaştığınız için Sağolun.
Merhaba şimdi kurabiyeleri fırına verdim az hamuru zorlasada kokusu muhteşem geliyor eminim güzel olucaktir fakat hamura şekil verirken zorlandım zorlana zorlana yaptım ama bi dahaki yapisimda hamura daha kolay nasıl şekil verebilirim bu arada cook teşekkür ederim tarif için ?
Bu Kurabiyeler o kadar çıtır oluyor ki bir daha yapmak isteyeceksiniz ve maalesef şekil verme kısmı birazcık uğraştırıyor ama daha kolay olabilecek şekillerde deneyebilirsiniz 🙂
kolay gelsin tarife mahlep eklersem nasıl bir sonuç elde ederim tuzlu kurabiyelere mahlebi yakıştırıyorum şimdiden teşekkürler 🙂
çok yakışır 🙂
meraba tarifi uyguladim bayildim safiye abla boyle guzel kurabiye yemedim cok guzel bi tarif olmus gerckten<3
Ya bende yapmak istiyorum ama hamurun kıvamı tutmazsa kötü olur diye korkuyorum
Esmer un ile denedim çok zorlandım form verebilmek için şuan pişiyor acayip kabardılar çok değişik oldular çatlak görünüyorlar ? bu arada bu ikinci denemem ilk denemede başaramadım.
Esmer un ile hiç denemedim nasıl bir sonuç verir bende merak ettim 😀
Çok harika oldu benim kurabiyelerim.Uzun süredir tuzlu kurabiye tarifi denl getiremiyodum.Evde tam not aldı. Teşekkürler. ..
Afiyet olsun beğendiğinize çok sevindim 🙂
Merhaba yapmayı düşünüyorum yapıp buzluğa koysam misafirim geldiğinde tekrar fırınlasam yani ısıtsam nsl olur acaba
Merhaba buzluğa koymak yerine hava almayan demir veya cam saklama kaplarında saklarsanız kolay kolay bayatlamaz.derindodurucu ister istemez nem almasını sağlıyor.
Pudra şekerini dediğiniz kadar koydum ama şekeri çok belli oldu ??
Merhaba.
☆Kabartma tozu benim dilimi yakıyor onun yerine karbonat kullansak olur mu. Olursa ne kadar ölçü de kullanmalıyız.
☆Bu tür kurabiyelerde margarin yerine sıvı yağ ve limon suyunu kulansak aynı lezzeti tutturabilir miyiz. Çıtır çıtır olur mu yine
Merhaba uzun zamandir bu tarifi ariyordum cok sevindim görünce yanliz bisey merak ediyorum susam normalde beyaz pişse bile bu sekil görunmuyor acaba susamları onceden kavuruyormusunuz
Merhaba ben bu şekilde kavrulmuş olarak aldım ama isterseniz tavada yağsız olarak kavurabilirsiniz.
BENDE DENEDİM GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR TARİF LEZZET HARİKA 🙂