Yapımı için malzemeler
- 500 gram yeşil biber
- 1 kase çökelek
- 1 su bardağı sirke
- Sıvı yağ
- Dövülmüş kaya tuzu
- 7-8 diş sarımsak
Çökelekli yağlı biber turşusu tarifi Nasıl yapılır?
İçine çökelek doldurulabilecek yeşil ve küçük kapya biberleri (ya da benzer başka bir biber) yıkayın, sularını süzün ve kurulayın. Tohum kısmını kesin ve tohumlarını çıkarın.
İçine dövülmüş kaya tuzu ile karıştırdığınız çökeleği sıkıca doldurun. Kavanoza dizin. Kavanozu ağız kısmında 1 santimetre boşluk kalana kadar doldurun. Üzerine 1 su bardağı sirke boşaltın. Sarımsakları aralarına yerleştirin.
Kapağını kapatıp aşağı yukarı çalkalayın. Serin ve karanlık bir köşeye kaldırın. Yaklaşık 10-15 gün içinde yemeye hazır hale gelecektir. Biberler sararmaya başladığı zaman servis yapabilirsiniz. Soğuk tüketilirse daha lezzetli olur.
Leave a Reply