ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

Merhaba Arkadaşlar

Bugün size lezzetine doyum olmayan harika bir Çökertme Kebabının Tarifini vermek istiyorum.İnanılmaz Lezzetli olan bu Ana Yemeğimizi mutlaka yapmanızı tavsiye ederim : )

Malzemeler :

  • 500 gr Bonfile Dana Eti
  • yarım çay bardağı Süt
  • 1 çay kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı Pulbiber
  • 4-5 tane Patates
  • 2 tane Domates
  • 4-5 Yemek kaşığı Süzme Yoğurt
  • 4-5 dış Sarımsak Patatesleri

Kızartmak için :

  • Sıvıyağ

Yapılışı :

  • Bonfile etimizi jülyen şeklinde doğrayalım.
  • Etimizi Marine etmek için üzerine süt,tuz,karabiber,kırmızı pul biber döküp karıştıralım ve bir kaç saat Buzdolabında dinlendirelim.
  • Dinlenen etlerimizi Tavamıza alıp suyunu salıp tekrardan çekene kadar kısık ayarda kavuralım.
  • Kavrulan etimizin içine tereyağımızı koyup harlı ateşte kavurma işlemine devam edelim ve etimizi hazırdır.
  • Patateslerimizin kabuklarını soyup kibrit gibi incecik dilimlere keselim.
  • İncecik dilimlere kesilen Patateslerimizi bolca suda nisastası iyice gidene kadar yıkayalım ve sonrasında süzdürüp kurulayalım.
  • Patateslerimizi bolca sıvıyağın içinde kızartalım.
  • Domates sosu için Domatesleri rendeleyip tenceremizin içine alalım ve içine kızarttığımız yağdan iki yemek kaşığı kadar koyup tuz ilave edip kavuralım.
  • Yoğurdumuzun içinede sarımsak rendeleyelim ve servis tabağımıza önce kızarttığımız Patatesleri alalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim,üzerine Domates Sosumuzu dökelim ve son olarakta kavurduğumuz Etimizi yerleştirip Çökertme Kebabımızı hazır edip Afiyetle Tüketelim.

Afiyet Olsun