Çöpele tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 3-4 adet patates
  • 300 gram süzme yoğurt
  • 50 gram tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Çöpele tarifi Nasıl yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Daha sonra bir tencereye koyup yarısına kadar su ilave edin.

Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika kadar pişirin.

Patatesleri bir çatal yardımıyla kontrol edin ve yumuşamış ise suyunu süzüp servis tabağına alın.

Sarımsakları ezin ve yoğurtla karıştırıp üzerine biraz su ilave edin.

Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu servis tabağındaki patateslerin üzerine gezdirin.

Bir tavada tereyağlı pulbiberli sosu hazırlayıp yoğurtlu patateslerin üzerine ekleyin.

Ilık olarak servis yapın.

Afiyet olsun…