Croque monsieur tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 2 dilim tost ekmeği
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dilim dana jambon
  • 2 dilim kaşar peynir
  • 25 gram rendelenmiş gravyer peyniri
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yumurta
  • Muskat rendesi
  • Karabiber
  • Tuz

Croque monsieur tarifi Nasıl yapılır?

  • Tereyağlı taraf içeride kalacak şekilde ekmeklerin bir yüzeyine tereyağı sürün.
  • İçerisine bir dilim kaşar peynir koyun.
  • Jambonu ikiye katlayın.
  • Katladığınız jambonu ekmeklerin arasına yerleştirin.
  • Ardından gravyer peynirini rendeleyin.
  • Bir karıştırma kabında rendelenmiş gravyeri, tuzu, biberi ve bir tutam muskatı karıştırın.
  • Daha sonra karışımın içine yumurta ve sütü de ekleyin.
  • Karışımı ekmeklerin üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika boyunca kızartın.
  • Tostunuzu yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.