Yapımı için malzemeler
- 2 dilim tost ekmeği
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dilim dana jambon
- 2 dilim kaşar peynir
- 25 gram rendelenmiş gravyer peyniri
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 adet yumurta
- Muskat rendesi
- Karabiber
- Tuz
Croque monsieur tarifi Nasıl yapılır?
- Tereyağlı taraf içeride kalacak şekilde ekmeklerin bir yüzeyine tereyağı sürün.
- İçerisine bir dilim kaşar peynir koyun.
- Jambonu ikiye katlayın.
- Katladığınız jambonu ekmeklerin arasına yerleştirin.
- Ardından gravyer peynirini rendeleyin.
- Bir karıştırma kabında rendelenmiş gravyeri, tuzu, biberi ve bir tutam muskatı karıştırın.
- Daha sonra karışımın içine yumurta ve sütü de ekleyin.
- Karışımı ekmeklerin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika boyunca kızartın.
- Tostunuzu yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply