Bu kolay garantili İçli köfte tarifini İster kızartın ister haşlayın pişerken ne dağıldı ne kırıldı nede çatlıyor,😍👍
Şimdiye kadar yaptığım en başarılı içli köfte tariflerimden biridir, videoda anlattığım püf noktalarına dikkat edersiniz, ortaya muhteşem içli köfteler çıkacaktır 😍
Şimdiden ramazan ayı için içli köfte bol bol yapıp derin dondurucu kaldırabilirsiniz.
Özellikle iftar için çok pratik yemekler arasında olacaktır.👍
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
Bu ölçüden 40 tane içli köfte çıktı
4 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
* 3 su bardağı kaynamış su
* 1 çay bardağı un
* Bir adet yumurta
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı pulbiber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1,5 tatlı kaşığı tuz ( yeteri kadar tuz)
İç harcı icin
* 1 kilo kiyma
* 250 gr tereyağı
* 1 kilo kuru sogan
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı pulbiber
* 1 Çay kaşığı karabiber
* istege göre ceviz (ben kullandim)
* ve tuzkizartmak icin
* bol sıvıyağ
İçli köfte nasıl yapılır
İç Malzemesi kıymayı tencereye alın suyunu çekene kadar ara ara karıştırın suyunu çekince tereyağı ilave edin, kızarmaya başlayınca soğana ilave edip kavurun baharatlari tuzu ve salcayi ilave edip guzelce karıştırın,ocaktan alıp ilk sıcaklığı çıkınca buzdolabının alt kısmına koyun çabuk soğusun.bir gece öncesinden yapıp buzdolabında bekletirseniz daha iyi olur.
Dış harcı için Köftelik bulgur ve irmiği karıştırın tuzu ilave edin,Kaynamış olan suyu köftelik bulgurun üzerine dökün ve biraz dinlendirin unu ilave edip karıştırın, sıcaklığı gidince gidince salçayı yumurtayı, Pulbiber ve karabiberi ilave edin arada elinizi hafif ıslatarak yoğurmaya devam yoğurma işlemi için 2,5 çay bardağı kadar soğuk su kullandım taki bulgurunuz sert macun kıvamına gelene kadar yoğurun,mutfak robotundan yaparsanız daha kolay olur 🙂
icli köfte hamurunuz olduktan sonra mandalinadan biraz küçük parcalar alıp once elinizle yuvarlayın İster salatalık da ister elinizi açın iç harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ( ben soğuyan iç malzemesine şekil verip içine yerleştirdim ) daha az veya daha fazlada olabilir hamurunuzun inceliğine göre degişir çok bastırmadan koyup elinizle içli köfteyi actığınız taraftan kapatın,elinize yapışmasın şekli daha düzgün olsun diye arada elinizi ıslatmayı unutmayın 🙂
Buzluğa kaldırmak için fırın tepsisine dizin buzluğa kaldırın ve donunca buzluk poşetlerine doldururun istediğiniz zaman çıkarıp kullanabilirsiniz 🙂 Çıkardığınızda mutlaka tamamen eridikten sonra
İçli köfteleri ister haşlayın ister bol yağda kızartıp servis yapabilirisiniz 🙂
Afiyet Olsun
ENG
For 40 stuffed meatballs
4 cups of fine bulgur
1 cup semolina
* 3 cups boiled water
* 1 tea cup flour
* One egg
* 1 tablespoon pepper paste
* 1 teaspoon of pulbiber
* 1 teaspoon black pepper
* 1.5 teaspoon salt (enough salt)
For internal mortar
* 1 pounds cut
* 250 gr butter
* 1 kilo of dry sogan
* 1 tablespoon pepper paste
* 1 teaspoon of pulbiber
* 1 Teaspoon black pepper
* walnut according to request (I used)
* and salt to cut
* abundant oil
How to make kibbeh
Add the butter to the onion, add the onion to the onion and add the spices salt and puff into the sauce and mix it beautifully. it would be better.
For the external mortar Add the mixture of salt and bulgur, add boiled water over the top of the bulgur and add some flour to stir and add the flour, when the temperature goes out, add the egg to the egg, add the pepper and pepper and then knead your hands slightly and knead the kneading process. I used cold water as a cup of tea and knead the bulgur until the hard paste is made, it is easier if you make it from the kitchen robot 🙂
After you have your meatballs dough, take some small pieces of tangerine and roll it with your hand. close the side of the meatballs on your hand, don’t forget to wet your hand so that it doesn’t stick to your hand more smoothly 🙂
To raise to the freezer, take the index to the baking tray and fill it in the ice cube bags when you want them to be eaten and completely melted and then you can boil or serve them with plenty of oil.
Enjoy your meal
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Abla o kuymayi fakir 6 ay yer valla
Bravo cok iyi anlattınız
MAAŞALLAH haşlama suyuna çay kaşığı limon tuzu atılırsa dağılmıyor.
Elinize sağlık ben de şimdi yapimina başlayacagim,bu arada Mutfak sefinizin markası ne acaba,ben de almak istiyorum ama bi türlü karar veremedim çok fonksiyonlu ve de sağlam bişey arıyordum ,tecrübeli birinin tavsiyesi daha güvenli olur sanırım
bir gece bekletmeden hemen pisirsek olur mu
orduya yapıyoruz galiba
Ellerine saglik cok guzel olmus
2020 ramazan inşallah bu güzel tarifinizi bu gün deneyecem
Bütün tarifleriniz mükemmel ellerinize sağlık
Sıkı takipçiniz bütün yemeklerini sizin tarifinize uygun yapıyorum elinize saglık yarın içli köfte yapıcam 10 tane video izledim sizin yapımını daha akıcı anlatıcı
Işimi çok kolaylaştırdiniz salatalık ile hakkınızı helal edin emeğinize saglik
Ellerinize saglik çok oldu .Ben yaptim harika sonuç aldim.♥★
makinede kaç dakika yoğurdunuz .cevap verirseniz çok sevineceğim
Abal elerine saglik super oldu be ya ben de yapmaliyim beya
Merabalar acil cevapyazarsaniz simit olurmu bulgurum cokkalinda
Kaç dakika yoğuruyoruz
o yağ adamı zehirler
Kaç tane çıkıyor icli kofte
Ellerine sağlık daha öğretici ve guzel
Size çok teşekkür ederim ilk kez yapalım dedik iyiki sizi takip ediyorum iyiki salatalık tarifiyle göster di iz ben hiç yapamadım kızım benden güzel yaptı çok teşekkürler
intihar etmek isteyen o kadar yağ koysun
Bende demedim cok güzel oldu Ellerine sağlik iyki sizi takip ediyorum
Çok teşekkür ederim, sayenizde harika bir içli köfte yaptım. İlk denemede harika bir sonuç aldım.
HARİKA BENDE YAPICAM ÇOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK…….ŞU BEĞENMEYENLERİDE ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM
Tam ölçü tereddütsüz deneyebilirsiniz yaptım çok güzel oldu teşekkürler
Soğanı dogradiniz robotta hamuru yogursak olurmu
Iyi günler içli köfteyi çok seviyorum ilk defa yapmaya denicem hamurunu nasil anlıcan olup olmadimi elde yapcam için inşallaha olur kolay gelsin hayırlı ramazanlar
Denedim vallahi çok güzel oldu ellerinize saglik
Çok güzel oldu teşekkürler:)
Vay beee cook guzel olmus canim 100 puan
Akşma yapacağım inşsllsh .bir şey yapacağım zaman hemen sizin tarife bakıyorum.hepsi de süper. Inşallah bunu da becerebilirim.
Muhteşem oldu. Çok teşekkürler ☺️
Şuan yapıyorum bence bu hamuru tutturmak çok zor ya cıvık oluyor ya sert
❤
Karna baxarlyiemek
Icli kofteyi cok seviyodum ve yapamiyodum bu tarifi yaptim herkes cok begendii