Yapımı için malzemeler
- 100 gr. demirhindi
- 1 litre su (5 su bardağı)
- 2 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 dal adaçayı
- 1 tutam ıhlamur
- 1 baş zencefil
Demirhindi şerbeti tarifi Nasıl yapılır?
Kabuklarını temizlediğiniz demirhindileri tencereye alın.
Üzerine 1 litre suyu koyun ve bir gece bekletin.
Demirhindilerin üzerine karanfil, çubuk tarçın, ıhlamur, adaçayı, bal, zencefil ve toz şekeri ekleyerek kaynatın.
1 saat sonrasında kısık ateşte kaynattığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Şerbeti soğuduktan sonra süzün ve buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra sunun.
Afiyet olsun…
Leave a Reply