Demirhindi şerbeti tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 100 gr. demirhindi
  • 1 litre su (5 su bardağı)
  • 2 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 dal adaçayı
  • 1 tutam ıhlamur
  • 1 baş zencefil

Demirhindi şerbeti tarifi Nasıl yapılır?

Kabuklarını temizlediğiniz demirhindileri tencereye alın.

Üzerine 1 litre suyu koyun ve bir gece bekletin.

Demirhindilerin üzerine karanfil, çubuk tarçın, ıhlamur, adaçayı, bal, zencefil ve toz şekeri ekleyerek kaynatın.

1 saat sonrasında kısık ateşte kaynattığınız şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Şerbeti soğuduktan sonra süzün ve buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra sunun.

 Afiyet olsun…