Demleme domatesli makarna tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 5-6 orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Su
  • 1 paket makarna
  • 2 yemek kaşığı domates salçası (1 yemek kaşığı biber, 1 yemek kaşığı domates salçası şeklinde de yapabilirsiniz)

Demleme domatesli makarna tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. İsterseniz 2-3 tane yeşil biber de ekleyebilirsiniz. Daha sonra domatesleri yağda kavurmaya başlayın. 1-2 dakika geçtikten sonra sarımsakları ekleyin. Üzerine salçayı da ekledikten sonra iyice kavurun ve 1 paket makarnayı üzerine dökün.

Üzerini 2 parmak geçecek seviyede sıcak suyu ekleyin. Böylece makarna domatesin, sarımsağın ve salçanın güzel lezzetini iyice içine çekmiş olacak.