Yapımı için malzemeler
- 800 gram tagliatelle
- 100 gram tereyağı
- 50 mililitre zeytinyağı
- 5 gram tuz
- 5 gram beyaz biber
- 100 gram krema
- 80 gram midye eti
- 100 mililitre balık suyu
- Karides
- Vongole
- Mikrofiliz
Deniz mahsullü tagliatelle tarifi Nasıl yapılır?
Zeytinyağını tavaya alın.
Ayıklanmış karides, vongole ve iç midyeleri soteleyin.
Balık suyunu ilave edip kaynatın.
Krema, tuz ve beyaz biberi de ekleyip sos kıvamına getirin.
Makarnaları kaynamış tuzlu suda haşlayıp süzün.
Süzdüğünüz makarnaları ilave edin.
İçine tereyağını ekleyip karıştırarak sosu makarnaya bağlayın.
Üzerine mikro filizler serpiştirip servis edin. Afiyet olsun…
Leave a Reply