Deniz ürünleri salatası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 5-6 adet halka kalamar
  • 2 adet ahtapot kolu
  • 8 adet karides
  • 250 gram Akdeniz yeşilliği
  • 2 adet domates
  • 2 adet havuç
  • Bir demet roka
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Deniz ürünleri salatası tarifi Nasıl yapılır?

Kalamarları 4 parçaya bölün

Zeytinyağını tavada kızdırın. Kalamar, karides ve ahtapot kolunu yüksek ateşte soteleyin.

Yeşillikleri de bol suyla yıkayıp servis tabağına alın.

Havucu ve domatesi de doğrayıp tabağa ekleyin.

Zeytinyağı, limon ve tuzu bir kapta karıştırıp yeşilliklerin üzerine gezdirin ve güzelce harmanlayın.

Üzerine de sotelenmiş deniz ürünlerini yerleştirin.

Afiyet olsun…