DERİN DONDURUCULARI DOLDURALIMMI – PART 2 / Kolay Çıtır Üçgen Börek / Buzluk Böreği / Muska Böreği

DERİN DONDURUCULARI DOLDURALIMMI – PART 2 / Kolay Çıtır Üçgen Börek / Buzluk Böreği / Muska Böreği

Merhaba Arkadaşlar

Derin Dondurucuları Dolduralımmi ne dersiniz Dostlar :)Derin Dondurucu için yaptığım Çıtır Üçgen Böreklerimiz sizler tarafından okadar çok beğenildiki,hemen internet sitemizede yüklemek istedim Tarifimizi 🙂 Aniden gelen misafirler için büyük bir kolaylık ve buzlu buzlu tepsiye dizin atın Fırına Pisssin 🙂

Malzemeler :

  • Taze Yufka ( Size 12 tane Yufkadan Tarifi veriyorum )

Arasına Koymak için :

  • Beyaz Peynir

Arasına Sürmek için :

  • 250 gr Tereyağı
  • 1 çay bardağı Sıvıyağ

Yapılışı :

  • Yufkaların arasına sürmek için Tereyağı ve sıvıyağı Tenceremizde eritelim.
  • Sonra Yufkamızı tezgaha serelim üzerine bolca erittiğimiz yağımızdan sürelim.
  • Üzerine ikinci yufkayı serelim ve yine Erittiğimiz Yağımızdan sürelim.
  • Üçüncü Yufkayıda üzerine serelim ve yine yağımızdan sürelim.
  • Yani üç tane yufka üst üste sermemiz lazım.
  • Üç parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesip ortadan çok uzun olmasın diye keselim.
  • Kestiğimiz şeritlerin baş kısmına Peynirli iç harcından koyup Muska şeklinde sağ sol yaparak böreğimizi katlayalım.
  • Tüm yufkamızı aynı şekilde yapalım ve Böreğimiz hazırdır 🙂
  • Hepsini poşetleyip derin dondurucuya atalım.
  • Dediğim gibi hem çok kolay hemde inanılmaz lezzetli harika bir Börek Tarifi.
  • Pişirmek için Börekleri derin dondurucudan buzlu buzlu çıkarıp tepsiye diziyorum ve üzerine sıyıvağ sürüp 200 dereceli fırına buzlu buzlu gönderiyorum ve okadar güzel kızarıyorki ve böyle çıtır çıtır oluyor Arkadaşlar.
  • Pişen Börekleri sıcak sıcak Afiyetle Tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun