Deva-i misk helvası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Limon tuzu
  • Hepsinden 1 tutam amber çiçeği, biberiye, çörekotu, damla sakızı, defne yaprağı, keçiboynuzu, havlıcan, hindistan cevizi, tarçın, aspir, kakule, karabiber, karanfil, kekik, keten tohumu, kimyon, portakal kabuğu, reyhan, rezene, sarı halile, sarı hardal tohumu, vanilya, yenibahar, zencefil, zerdeçal, su, besbase

Deva-i misk helvası tarifi Nasıl yapılır?

  • Şeker, su ve limon tuzunu yüksek ateşte kıvamı iyice koyulaşana kadar kaynatın.
  • İyice özdeşleşen malzemeyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Soğuduğunda içten dışa doğru döve döve rengi beyazlaşana kadar karıştırın.
  • Beyazlaşıp katılaşmaya başladığında içine yumurta akı, bal ve baharatları ekleyin.
  • Diğer yandan helvayı döve döve karıştırmaya devam edin.
  • Bütün malzemelerin tatları birleşene kadar bu işleme devam edin.
  • Ardından soğumasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun…