Yapımı için malzemeler
- 250 gram kemiksiz tavuk eti
- 1 adet kuru soğan
- Domates salçası
- Tuz
Hamuru İçin:
(İsteğe göre hazır yufka da kullanılabilir)
- 200 gram un
- 4 yumurta
- Tuz
- 2 bardak su
Dik dik kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Tavuk ve kuru soğanı doğrayarak tencereye koyun.
Salçası ve tuzunu ilave ettikten sonra üzerine bir bardak sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın.
Hamuru için; un, yumurta, tuz ve suyu bir kaseye alın ve tüm malzemeyi yoğurun.
Hamurdan bezeler yaparak bezeleri oklava yardımı ile börek yufkası kalınlığında açın. (Hazır yufka da kullanılabilir).
Oklava ile rulo haline getirdiğiniz yufkayı yaklaşık 3 santimetre kalınlığında keserek tepsiye dizin.
Tepsiye dik olarak yerleştirdiğiniz yufkaları üzeri pembeleşinceye kadar fırında pişirin.
Pembeleşince fırından alın ve soğuması için bekleyin.
Soğuyan yufkanın üzerine daha önce hazırladığınız tavuklu harcı sıcak olarak dökün.
Tavuk parçalarını yufkaların üzerine yerleştirip 5-10 dakika yufkaların yumuşamasını bekledikten sonra servis edin.
Afiyet olsun…
Leave a Reply