Dışı Çıtır, Puf Puf, İçi Sulu Mu Sulu Eskişehirin Meşhur Çi Börek Tarifi

Dışı Çıtır, Puf Puf, İçi Sulu Mu Sulu Eskişehirin Meşhur Çi Börek Tarifi

Merhaba Arkadaşlar

Eskişehirin meşhur Ci Börek Tarifinin orjinalini sizlerle Paylaşmak bana nasip oldu sanırım :)) İnanılmaz güzel harika bir Lezzet.Hamurun içinde maya olmadığı için herangı bir şişkinlik veya rahatsızlık duymuyor ve yedikçe yiyorsunuz :)) Yapınca ıyıkıde yapmışım diyeceğiniz harika bir tarif.

Malzemeler :

  • Bardak ölçüsü 200 ml
  • 1 su bardağı Yoğurt
  • 2 su bardağı ılık Su
  • 1 tatlı kaşığı dolusu Tuz
  • 1 Yemek kaşığı Sirke
  • 6.5 su bardağı Un

Kıymalı iç Harcı için :

  • 500 gr Yağlı Kıyma
  • 2 tane rendelenmiş kuru Soğan
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 Çay bardağı Su

Kızartmak için :

  • Sıvıyağ

Yapılışı :

  • Hamur için yoğurma kabimizin içine un hariç geri kalan malzemeleri koyup karıştıralım.
  • Sonra unumuzu koyup yoğuralım.
  • Hamurumuzu dinlendirmeyi unutmayalım.
  • Hamurun içinde yoğurt olduğu için hafif ele yapışıyor ve mandalına büyüklüğünde bezeler yaparken arada elimizi unlamayı unutmayalım.
  • İç harcımız için karıştırma kabimizin içine Kıymamızı,rendelenmiş kuru soğanımızı,suyumuzu ve geri kalan malzemeleri katip karıştıralım.
  • Bezelerimizi unlanmış tezgahta incecik açalım ve yarı kısmına kıymalı iç harçtan incecik bir şekilde yerleştirip yufkanın yarısını üzerine kapatıp kenarlarını çatal ile bastırarak yapıştıralım.
  • Tüm bezelerimizin içini koyup kapatıp tezgahta biriktirelim.
  • Sonrasında Ci Böreklerimizi kızgın yağda önlü arkalı güzelce kızartalım ve sıcak sıcak Afiyetle tüketelim.

Afiyet Olsun