DOMATES KABUĞUNDAN SOS TARİFİ NASIL YAPILIR ? DOMATES SOSU

DOMATES KABUĞUNDAN SOS TARİFİ NASIL YAPILIR ? DOMATES SOSU

Merhaba Arkadaşlar

Domatesin Kabuğunu bile değerlendirip Yemeklik ve hamur işleri için Sos yaptım.Domatesi her şekilde değerlendirdik yani Dostlar 🙂 Tarifimizi lahmacun,Pide ve yemeklerde sos olarak kullanabilirsiniz.

Malzemeler :

  • 2 kilo Domates Kabuğu
  • 2 tane Kesme Şeker
  • 1 Yemek kaşığı Tuz
  • 1 çay bardağı Sıvıyağ

Yapılışı :

  • Domateslerin kabuklarını soyalım ve kabukları rondodan geçirip püre haline getirelim.
  • Püre haline gelen Domates kabuklarını tenceremize alıp kaynamaya bıraklım.
  • Sonra içine Tuz,şeker ve sıvıyağımızı katip pişirme işlemine devam edelim.
  • Domates Sosumuz pisince sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapaklarını sıkıca kapatalım ve ters çevirip tezgaha çevirip soğuyana kadar bekletelim.
  • Sonrasında Konservelerimiz hazırdır ve istediğiniz Tariflerde kullanabiliriz.

Afiyet Olsun